RU
 

ООН закликає знайти $52 мільйони для Донбасу

Корреспондент.net,  18 вересня 2019, 05:03
0
311
ООН закликає знайти $52 мільйони для Донбасу
ООН закликала знайти для Донбасу $52 мільйони до початку зими

План гуманітарного реагування ООН для України на 2019 рік, який передбачає загальні фінансові потреби на рівні $ 162 млн, зараз наповнений на 32%.

 
До початку зими необхідно знайти $52 мільйони для забезпечення найбільш гострих гуманітарних потреб на сході України. ООН закликає донорів активізувати зусилля з наповнення Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні. Про це розповів у штаб-квартирі ООН представник генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ.
 
"ООН і наші гуманітарні партнери терміново закликають знайти $ 52 млн, щоб забезпечити найбільш гострі і термінові гуманітарні потреби з наближенням зими, коли температура знизиться до відміток від -15 до -20 за Цельсієм", - розповів Дюжаррік.
 
Він додав, що план гуманітарного реагування ООН для України на 2019 рік, який передбачає загальні фінансові потреби на рівні $ 162 млн, зараз наповнений на 32%.
 
"Близько $ 16 млн з коштів, які негайно необхідні зараз для захисту цивільного населення, підуть на допомогу жертвам мінування, маркування замінованих територій і розмінування територій до того, як вони вкрилися сніговим покривом", - додав він.
 
Представник генсека ООН нагадав, що близько 2 мільйонів осіб на території, контрольованій українським урядом, живуть на територіях, забруднених мінами і вибуховими пристроями.
 
"Кошти також підуть на допомогу 80 тисячам людей, які живуть у межах п'ятикілометрової смуги поблизу лінії зіткнення у Східній Україні, для доступу до медичних послуг - пересувних медичних команд або для надання людям грошей на дорогу до медичних установ", - підсумував Дюжаррік.
 
Раніше в ООН повідомити, що за три місяці на Донбасі загинуло 8 мирних жителів.
 
Також повідомлялося, що до порядку Генасамблеї ООН включили питання Криму та Донбасу.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ООНГуманитарная помощь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі