12:27 27.07.2018

Прем'єр Угорщини заявив про необхідність формування нової Єврокомісії з іншим підходом до міграційної проблеми

2 хв читати
Прем'єр Угорщини заявив про необхідність формування нової Єврокомісії з іншим підходом до міграційної проблеми

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в ефірі державного радіо, що для врегулювання міграційної кризи необхідний новий склад Єврокомісії, з іншим ставленням до проблеми імміграції.

"Ми потребуємо нової Комісії... з новим підходом", - сказав прем'єр.

"Після європейських виборів (до Європейського парламенту - ІФ) нам потрібна Комісія, яка не каратиме ті країни, які захищають свої кордони, на кшталт Угорщини", - підкреслив В.Орбан.

За його словами, натомість мають бути покарані ті, хто допустив прибуття мільйонів нелегалів до Європи. Однак прем'єр не назвав якісь конкретні країни.

Він зазначив, що рішення Єврокомісії звернутися до суду Європейського союзу, в зв'язку з ситуацією в сфері угорського міграційного законодавства, не має значення, тому що мандат Єврокомісії закінчується в травні наступного року. При цьому прем'єр прирівняв останні рішення та пропозиції цього органу влади ЄС "останнім незначущим рухам жаб'ячих лапок під час біологічних експериментів, за якими я спостерігав, будучи школярем".

Вибори до Європарламенту мають відбутися в травні 2019 року.

Раніше в липні Єврокомісія подала до суду Європейського союзу на уряд Угорщини в зв'язку з "недотриманням законодавства в сфері надання притулку та повернення" нелегалів, а також через закон, відомий як "Стоп Сорос".

Парламент Угорщини в червні ухвалив низку поправок до законодавства країни, а також закон, відомий як "Стоп Сорос", які вводять обмеження на розміщення нелегалів в Угорщині, а також криміналізують організовану допомогу таким іммігрантам.

Закон "Стоп Сорос" отримав таку назву на честь вихідця з Угорщини та американського фінансиста й інвестора Джорджа Сороса. Прем'єр-міністр В.Орбан звинувачує Дж.Сороса в прагненні підірвати в своїх інтересах християнську Угорщину та Європу, використовуючи для цього імміграцію мусульман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА