Документ z0031-19, чинний, поточна редакція — Прийняття від 26.12.2018
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 29.01.2019. Подивитися в історії? )
Виберіть формат файлу для збереження:

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

26.12.2018  № 500


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 січня 2019 р.
за № 31/33002

Про затвердження Порядку несення військової служби військовослужбовцями Управління державної охорони України в добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби

Відповідно до статті 11 Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 548-XIV, з метою впровадження порядку несення військової служби у добовому наряді та на бойовому чергуванні військовослужбовцями Управління державної охорони України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок несення військової служби військовослужбовцями Управління державної охорони України в добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби, що додається.

2. Керівникам самостійних структурних підрозділів організувати вивчення Порядку несення військової служби військовослужбовцями Управління державної охорони України в добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби, затвердженого цим наказом, підлеглим особовим складом.

3. Службі юридичного забезпечення подати цей наказ на державну реєстрацію у встановленому порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Начальник Управління
генерал-полковник


В.В. Гелетей



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Управління державної
охорони України
від 26 грудня 2018 року № 500


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 січня 2019 р.
за № 31/33002

ПОРЯДОК
несення військової служби військовослужбовцями Управління державної охорони України в добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби

1. Цей Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 548-XIV, постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 року № 426 «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції Державної фіскальної служби, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» та інших нормативно-правових актів та питань продовольчого забезпечення.

2. Цей Порядок визначає процедуру організації несення служби військовослужбовцями Управління державної охорони України (далі - УДО України) в добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби та умови їх продовольчого забезпечення.

3. Терміни, що вживаються у цьому Порядку, мають такі значення:

бойове чергування - виконання озброєними військовослужбовцями УДО України цілодобового бойового завдання, безпосередньо пов’язаного із забезпеченням безпеки посадових осіб та об’єктів, щодо яких здійснюється державна охорона, та адміністративних об’єктів УДО України;

добовий наряд - наряд, призначений для охорони адміністративних об’єктів УДО України, озброєння, боєприпасів, бойової та іншої техніки, приміщень і майна УДО України, а також для виконання інших завдань, пов’язаних із здійсненням черговим підрозділом державної охорони органів державної влади України та посадових осіб;

посилений варіант несення служби - комплекс організаційно-правових, профілактичних, оперативних та інших заходів, пов’язаних з особливим режимом забезпечення безпеки посадових осіб та об’єктів, щодо яких здійснюється державна охорона, з метою швидкого реагування на зміни оперативної обстановки та загрози терористичного характеру, якщо наявними силами і засобами, залученими до виконання завдань із забезпечення безпеки посадових осіб та об’єктів у повсякденному режимі, їх виконання неможливо;

пост охорони - це майно, доручене для охорони та оборони військовослужбовцям УДО України, а також місце або ділянка місцевості, на якій вони виконують свої службові обов’язки. До постів охорони також належать об’єкти та ділянки місцевості, що їх охороняє підрозділ охорони УДО України, на яких встановлено технічні засоби охорони або охорона здійснюється за допомогою службових собак.

4. Повсякденна діяльність військовослужбовців УДО України здійснюється відповідно до встановлених вимог та правил, визначених чинним законодавством України.

Під час проведення охоронних заходів з метою забезпечення безпеки посадових осіб та об’єктів, щодо яких здійснюється державна охорона, для комплектування оперативних нарядів за потреби залучається особовий склад усіх самостійних структурних підрозділів УДО України. Керівники самостійних структурних підрозділів, за вимогою Департаменту підготовки та проведення охоронних заходів, надають списки військовослужбовців, які залучаються до проведення охоронного заходу.

5. Несення військової служби у добовому наряді та на бойовому чергуванні під час посиленого варіанту несення служби здійснюється за рішенням Начальника УДО України або особи, яка виконує його обов’язки, про що видається відповідний наказ УДО України.

6. Наказ УДО України щодо добового наряду розробляється підрозділом, який визначається Начальником УДО України або особою, яка виконує його обов’язки, у взаємодії з підрозділом, відповідальним за оперативне чергування в УДО України, на підставі письмових пропозицій керівників самостійних структурних підрозділів, які входять до складу добового наряду. Наказ УДО України подається на підпис Начальнику УДО України або особі, яка виконує його обов’язки, за добу до дня заступання в добовий наряд.

У наказі УДО України зазначається інформація щодо складу добового наряду, який несе службу зі штатною вогнепальною зброєю та/або зі спеціальними засобами.

7. Добовий наряд УДО України призначається у такому складі:

відповідальний оперативний черговий - черговий УДО України;

оперативний черговий - помічник чергового УДО України;

чергові підрозділи (із зазначенням старшого);

черговий підрозділ охорони адміністративних об’єктів УДО України (із зазначенням начальника чергового підрозділу охорони та його помічника), чергові та помічники чергових контрольно-пропускних пунктів адміністративних об’єктів УДО України;

черговий фельдшер;

чергові штабу - чергові підрозділу Департаменту підготовки та проведення охоронних заходів;

начальник чергового відділення, помічник начальника чергового відділення по об’єктах, щодо яких здійснюється державна охорона та військовослужбовці, які виконують обов’язки на постах охорони;

водії чергових автомобілів.

8. Військовослужбовці призначаються до складу добового наряду з додержанням вимог чинного законодавства з питань охорони материнства та дитинства.

9. Несення служби в добовому наряді здійснюється протягом доби. В окремих випадках у разі ускладнення оперативної обстановки та за рішенням Начальника УДО України або особи, яка виконує його обов’язки, для підвищення бойової та мобілізаційної готовності військовослужбовцям, які змінились з добового наряду, надається необхідний час для відпочинку в місцях постійної дислокації або на об’єктах несення добового наряду.

10. До складу добового наряду залучаються військовослужбовці УДО України, які проходять військову службу за контрактом.

11. Відповідальний оперативний черговий - черговий УДО України та оперативний черговий - помічник чергового УДО України призначаються з числа підготовлених військовослужбовців офіцерського складу Служби оперативного чергування та охорони.

Черговий підрозділ охорони адміністративних об’єктів УДО України (із зазначенням начальника чергового підрозділу охорони та його помічника) формується з числа військовослужбовців старшинського та офіцерського складу Служби оперативного чергування та охорони.

Відповідальний оперативний черговий - черговий УДО України підпорядковується Начальнику УДО України або особі, яка виконує його обов’язки.

Особовий склад добового наряду УДО України підпорядковується відповідальному оперативному черговому - черговому УДО України.

12. Чергові підрозділи формуються з числа особового складу УДО України та підпорядковуються відповідальному оперативному черговому - черговому УДО України.

Чергові підрозділи формуються і призначаються з метою посилення охорони посадових осіб та об’єктів, щодо яких здійснюється державна охорона, у разі загострення оперативної обстановки. Забороняється використовувати чергові підрозділи для виконання інших завдань.

Чергові штабу призначаються з числа військовослужбовців Департаменту підготовки та проведення охоронних заходів.

Начальники чергових відділень, їх помічники та військовослужбовці, які виконують обов’язки на постах охорони на об’єктах, щодо яких здійснюється державна охорона, призначаються з числа особового складу Департаменту охорони об’єктів.

Водії чергових автомобілів призначаються з числа військовослужбовців Департаменту матеріально-технічного забезпечення.

13. Черговий фельдшер призначається з числа військовослужбовців Медичної служби.

14. Начальники самостійних структурних підрозділів, від яких призначається добовий наряд, організовує підготовку особового складу до несення служби, інформують залучених військовослужбовців про дату і час заступання в добовий наряд і своєчасне їх прибуття на службу.

15. Обов’язки добового наряду УДО України затверджуються Начальником УДО України або особою, яка виконує його обов’язки.

16. Військовослужбовці добового наряду УДО України повинні знати, неухильно й сумлінно виконувати обов’язки добового наряду УДО України.

17. Військовослужбовці добового наряду УДО України припиняють несення служби з дозволу відповідального оперативного чергового - чергового УДО України.

18. Про всі події, що сталися під час несення служби, а також обставини, які викликали зміни при несенні служби, військовослужбовці добового наряду повинні негайно доповідати черговому УДО України та своїм безпосереднім начальникам.

19. Склад чергових сил і засобів бойового чергування, тривалість, порядок та місця несення служби, підготовка особового складу, озброєння, бойової та іншої техніки до чергування та його зміна встановлюються наказом УДО України з дотриманням вимог Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 548-XIV.

20. Особовий склад, який залучається у добовий наряд чи на бойове чергування під час посиленого варіанта несення служби, забезпечується харчуванням Департаментом матеріально-технічного забезпечення за встановленими нормами відповідно до вимог чинного законодавства.

Начальник СЮЗ УДО України
підполковник юстиції


О.С. Григор’єв



вгору