12:17 15.06.2019

Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна"

3 хв читати
Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна"

Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк виступає за завершення реалізації проекту "Стіна" на російсько-українському кордоні, а "якщо хтось щось вкрав", нехай відповість за законом. "Стіну" (проект "Стіна" – ІФ) необхідно добудувати. Якщо хтось щось вкрав, нехай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав, і правоохоронні органи почали цю історію як політичну, - нехай відповідають за політичну діяльність", - сказав Яценюк в інтерв'ю Дмитру Гордону, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Екс-прем'єр зазначив, що питанням необлаштованості російсько-українського кордону він займався ще з 2007 року, коли був міністром закордонних справ.

"Ну як на кордоні між Україною і Росією немає ніяких споруд? Взагалі немає державного кордону. А чим тоді займається Державна прикордонна служба, вона охороняє?" - додав екс-прем'єр.

Тому, за словами Яценюка, коли він обійняв посаду глави уряду, він прийняв рішення терміново будувати кордон".

Після цього, як зазначив екс-прем'єр, проти нього і проекту почалася дискредитаційна кампанія, і деякі правоохоронні органи почали на цьому піаритися.

Яценюк нагадав, що, коли був прем'єром, сам підписав доручення перевірити витрату коштів.

"Якщо там вкрали - будь ласка, посадіть їх у в'язницю. Тільки нікого не посадили. Шуму багато, а ніхто не сидить", - додав він.

За словами політика, на місця облаштування держкордону їздили десятки знімальних груп і народні депутати. "Державна прикордонна служба каже: супероб'єкт. Військові кажуть: правильний об'єкт. Звичайно, він не захистить від танків. Так це і не було його метою. Це перша лінія оборони", - заявив Яценюк, додавши, що за таким самим проектом почали облаштовувати кордон з Росією європейські держави, наприклад країни Балтії.

Як повідомлялося, 13 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передання в Дарницький районний суд Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, що завдав збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Звинувачення пред'явлено 8 особам: трьом посадовим особам Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам. Обвинувачення пред'явлено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, в особливо великих розмірах); за ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України (нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групи осіб); за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України (організація фіктивного підприємництва); а також за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України (організація внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей за попередньою змовою групи осіб).

У Державній прикордонній службі України заявили, що основними доказами у кримінальному провадженні за фактом розтрати держкоштів проекту "Стіна" є експертизи, проведені із значними порушеннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА