13:00 18.11.2018

Янукович не зможе виступити з останнім словом у суді щодо держзради через травму

2 хв читати
Янукович не зможе виступити з останнім словом у суді щодо держзради через травму

Екс-президент України Віктор Янукович 19 листопада не зможе виступити з останнім словом у режимі відеоконференції в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду через травму, повідомив його адвокат Олександр Горошинський.

"Я підтверджую той факт, що Віктор Янукович дістав важку травму, він госпіталізований. У нас вчора відбулася з ним коротка зустріч, ми буквально обмовилися кількома словами про завтрашнє засідання суду. Безумовно, він не зможе брати участь у суді за станом здоров'я, він фактично на сьогодні не може пересуватися", – розповів він в ефірі телеканалу "News One" в неділю.

О.Горошинський також зазначив, що має намір просити Оболонський суд розглянути заяву екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького про проведення його допиту в цьому процесі. Раніше на своїй сторінці в Facebook адвокат розмістив сканкопії цієї заяви, що датується 7 листопада.

Крім того, О.Горошинський зазначив що на сьогодні ще не має інформації про проведення його реєстрації Міністерством юстиції Російської Федерації в реєстрі іноземних адвокатів РФ, щоб він міг надавати правову допомогу В.Януковичу під час його виступу в Оболонському суді у справі про держзраду.

Як повідомлялося, 30 жовтня Оболонський суд Києва оголосив про завершення судових дебатів у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Суд також надав адвокатові О.Горошинскому час для реєстрації в реєстрі іноземних адвокатів РФ, щоб він міг бути присутнім під час виступу В.Януковича в суді з останнім словом у режимі відеоконференції і надавати йому правову допомогу.

"Суд вважає, що 19 листопада є саме тим розумним терміном, за який ви можете або зареєструватися, або не зареєструватися. Якщо з тих чи інших причин суд не зможе почути Віктора Януковича, він не скористається своїм правом, то відповідно до вимог КПК у суду виникає обов'язок і право вийти в дорадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі", – наголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Суддя зазначив, що ця дата є остаточною для виступу В.Януковича у справі про держзраду з останнім словом.

18 листопада російські ЗМІ повідомили, що В.Януковича госпіталізували у науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені Скліфосовського в Москві.

За даними "Комсомольської правди", В.Януковича госпіталізували 16 листопада з підозрою на травму хребта і травму коліна, яку він отримав під час гри в теніс. "У блоці лікарні, де йому надавали допомогу, на короткий час обмежили доступ для відвідувачів. Згодом Януковича направили в реанімацію, але незабаром відвезли в якусь приватну клініку", – йдеться у повідомленні газети "Комсомольська правда" в неділю вранці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА