Новий штам коронавірусу: авіасполучення з Великобританією припинили 22 країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий штам коронавірусу: авіасполучення з Великобританією припинили 22 країни

Світ
716
Через виявлений у Великобританії новий штам коронавірусу, який вирізняється особливо швидким поширенням, ще одна країна тимчасово припиняє авіаційне сполучення з островом.
20 грудня рішення обмежити пересування людей із Британії, а в деяких випадках і до неї, оголосили Нідерланди, Бельгія, Ірландія, Німеччина, Італія, Франція, Болгарія, Чехія, Австрія, Латвія, Литва, Естонія, Румунія, Швейцарія, Швеція, Туреччина, Ізраїль, Саудівська Аравія й Іран, Сальвадор та Колумбія.
Деякі країни припиняють сполучення на період від 2 до 40 днів, інші на невизначений термін – поки не стане яснішою ситуація з новим штамом. До цього списку 21 грудня додалася і Канада, повідомляє CBC.
Рішення прийняли на нараді прем’єр-міністра країни Джастіна Трюдо з членами уряду, воно вступило в силу о 07:00 за київським часом. Обмеження не стосуються вантажоперевезень і технічних зупинок, на яких пасажири не виходять з літака. Наразі обмеження ввели на 72 години. Крім того, всім пасажирам, які прибули з Англії в Канаду у неділю, потрібно буде пройти додаткову перевірку.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що у країні підтверджено новий генетично мутований вид коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим. Британський уряд посилив карантинні обмеження в Лондоні та на південному сході Англії. Новий штам коронавірусу став широко поширюватися в країні з середини листопада. Сам штам був виявлений у вересні. Поки немає доказів того, що ця мутація призводить до більшої смертності або впливає на дію вакцин та лікування.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас