19:23 01.07.2020

Кокс і Квасневський застерегли Зеленського від політичних переслідувань опонентів

2 хв читати
Кокс і Квасневський застерегли Зеленського від політичних переслідувань опонентів

Співголови Моніторингової місії Європарламенту президент Польщі (1995-2005) Александр Квасневський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс у день суду над п'ятим президентом України (2014-2019 рр.) Петром Порошенком зробили спільну заяву, в якій застерегли чинного президента України Володимира Зеленського від політичних переслідувань.

"Інформація, якою ми наразі володіємо, свідчить про тривожний початок сповзання у демократичних стандартах, про крок назад, який може перерости у ревізію досягнень Майдану. Політична боротьба є всюди, але відбувається вона під час виборів, а у парламенті - під час дебатів. Саме вони, а не суди, є аренами для боротьби з політичними суперниками. Наближення місцевих виборів лише посилює нашу стурбованість, коли ми спостерігаємо за тим, як з політичними опонентами розбираються через систему правосуддя, а не через виборчий бюлетень", - йдеться в заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті Квасневського в середу.

Кокс і Квасневський зазначають, що якщо такий курс переважатиме, то його першими жертвами стануть демократія та верховенство права в Україні, які є основними складовими загальних цінностей, на яких базуються прагнення України щодо інтеграції в ЄС і НАТО.

"Українські антикорупційні органи мають бути посилені, а не дискредитовані. Вибіркове правосуддя через політично мотивоване переслідування має залишитися в минулому, а не стати інструментом майбутнього. Державна безпека та правоохоронні органи, прокуратура та судові системи вимагають незалежності, а не інструменталізації. Європейська доля України не досягається ревізіоністськими кроками назад", - наголошується в заяві.

При цьому Кокс і Квасневський зазначають, що роблять цю заяву через те, що "мовчання в таких умовах може розцінюватися як згода з тим, що відбувається".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА