Вчені створили пластир, який моніторить фізико-хімічні показники організму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили пластир, який моніторить фізико-хімічні показники організму

Технології&Авто
304
Американські дослідники створили перший гнучкий переносний пристрій, який вміє моніторити серцево-судинні сигнали, рівень цукру або антибіотиків, а також цілу низку інших біохімічних процесів організму.
Про це повідомляє New Atlas.
Новий пристрій у вигляді тонкого шару еластичних полімерів, які кріпляться до шкіри, представив дослідницький інститут Каліфорнійського університету. Пристрій містить датчик кров’яного тиску, хімічний сенсор, що вимірює рівень молочної кислоти, кофеїну і алкоголю в поті, датчик рівня цукру в тканинних рідинах.
Датчик тиску посилає ультразвукові сигнали через тканини тіла, які відбиваються від артерій і створюють відлуння, яке сенсори розпізнають і перетворять на показання приладу. Хімічний датчик впорскує в шкіру препарати, які проникають в піт, а потім вимірює рівень цих речовин. Датчик глюкози випромінює слабкий електричний струм для стимуляції тканинних рідин з тією ж метою.
Винахід буде затребуваний пацієнтами з гіпертонією або діабетом, а також в палатах інтенсивної терапії, де постійно потрібно моніторити життєві показники хворих. Також вчені працюють над новою версією пристрою з ще більшою кількістю датчиків, і сподіваються зробити його бездротовим.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас