Бізнес адаптується до карантину та планує скорочення персоналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес адаптується до карантину та планує скорочення персоналу

Казна та Політика
1527
У липні 2020 року підприємства продовжували адаптуватися до діяльності в умовах карантинних обмежень. Четвертий місяць поспіль український бізнес налаштований на скорочення загальної чисельності працівників.
Про це свідчать дані щомісячного опитування підприємств, яке проводить Національний банк України.
Пом’якшення карантину та поступове відновлення попиту сприяли пожвавленню економіки. У липні індекс очікувань ділової активності зріс на 1,4 пункти до 46,9 пунктів.
Настрої бізнесу поліпшуються повільно. Значення індексу нижче 50 пунктів сигналізує, що песимістичні оцінки все ще переважають”, – йдеться в огляді.

Бізнес під час карантину. Як витрачати менше

За даними НБУ, про відновлення роботи бізнесу свідчить подальше поліпшення настроїв щодо обсягів нових замовлень, товарів для продажу та послуг. За підсумками липня суттєво поліпшили свої очікування підприємства сфери послуг та будівництва. Підприємства промисловості та торгівлі стримано оцінили свої результати й очікують скорочення обсягів нових експортних замовлень та зменшення товарообороту. Респонденти всіх секторів економіки посилили свої оцінки щодо зростання закупівельних цін/цін постачальників, а також на продукцію власного виробництва.

Довідка Finance.ua:

  • Для малого і середнього бізнесу в Україні створили онлайн-платформу «Факторинг Хаб», завдяки якій бізнес отримає додатковий фінансовий інструмент. Умови користування тут.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас