07:12 25.08.2020

США і Китай відзначили прогрес у реалізації торговельної угоди

2 хв читати
США і Китай відзначили прогрес у реалізації торговельної угоди

Прогрес у реалізації першої фази торговельної угоди між США і Китаєм відзначили торговий представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів Стівен Мнучін за підсумками телефонної розмови з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе, йдеться в повідомленні на сайті американського торговельного представництва.

"Обидві сторони бачать прогрес, і сповнені рішучості зробити кроки, необхідні для забезпечення успіху угоди", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ході "регулярної телефонної бесіди" були порушені питання, що стосуються кроків Китаю "щодо здійснення передбачених угодою структурних змін".

Вони припускають "значніший захист прав інтелектуальної власності, усунуть перешкоди для американських компаній в сфері фінансових послуг і сільського господарства, а також припинять примусову передачу технологій".

Сторони також обговорили "значне збільшення закупівель американської продукції Китаєм, а також подальші дії, необхідні для реалізації угоди", зазначила американська сторона.

Зі свого боку, Міністерство комерції КНР повідомило, що під час бесіди відбувся "конструктивний діалог з питань зміцнення координації макроекономічної політики двох країн, реалізації першого етапу торговельно-економічної угоди між США і Китаєм".

"Сторони домовилися створити умови і атмосферу для продовження реалізації першого етапу торговельно-економічної угоди", - наголошує Мінкомерції.

Водночас, напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає за певних умов припинення економічного співробітництва з Китаєм.

"Якщо вони не будуть поводитися з нами правильно, я, звичайно, зроблю це", - сказав він в інтерв'ю телеканалу Fox News у відповідь на запитання ведучого, чи може бути допущено відокремлення американської економіки від китайської.

"Не було країни, яка обібрала б нас більше, ніж Китай. Ми втрачаємо мільярди, сотні мільярдів доларів. Ми нічого не отримуємо з Китаю. Так, ми отримуємо деякі товари, які могли б виробляти самі (...) Але ми тільки і робимо, що втрачаємо гроші".

Першу фазу торговельної угоди було підписано США і Китаєм в січні поточного року. Відповідно до домовленостей, Китай значно розширить закупівлі американської продукції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА