21:39 20.02.2021

Українсько-американська ракета "Antares" вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС

2 хв читати
Українсько-американська ракета "Antares" вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС

Українсько-американська ракета "Антарес" успішно запустила на орбіту корабель з вантажем для Міжнародної космічної станції (МКС), повідомила прес-служба Державного космічного агентства України.

"Ракета-носій вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого близько 3629 кг корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції - провізія і речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, обладнання для станції і виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі, кубсати", - зазначили в агентстві.

Запуск відбувся 20 лютого о 19:36 за київським часом з Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) і є першим пуском РН "Антарес" у 2021 році.

Зазначається, що підготовку PH "Антарес", її випробування і пуск здійснювали фахівці ДП "КБ "Південне", ДП "ВО ПМЗ "і НВО" Хартрон-АРКОС". З території Конструкторського бюро "Південне" у режимі реального часу здійснювалася підтримка пуску, прийому і обробки телеметричної інформації.

За інформацією космічного агентства, РН "Антарес" складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП "КБ "Південне" і виготовило ДП "ВО ПМЗ" у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад"(Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "ЧЕЗАРА", "РАПІД" (Чернігів) тощо. Головний розробник ракети-носія - американська корпорація Northrop Grumman.

"Сподіваюся, незабаром українська кооперація підприємств видасть 100% вітчизняний продукт - ракету-носій середнього класу, яка стане флагманом нашого ракетобудування на найближчі роки", - сказав виконувач обов'язків голови агентства Михайло Лев.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА