12:13 10.02.2016

Жертвами грипу в Україні стали вже 253 людини

2 хв читати
Жертвами грипу в Україні стали вже 253 людини

За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України, від початку епідемічного сезону в країні зареєстровано 253 лабораторно підтверджені летальні випадки від грипу та його ускладнень.

"Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 253 лабораторно підтверджені летальні випадки від грипу, з них троє дітей віком до 17 років. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 40 випадків, у Києві – 29, у Черкаській області – 18, Харківській області – 15, Донецькій області – 15, Рівненській області – 14", – йдеться в зведенні МОЗ України, оприлюдненому на офіційному сайті міністерства у вівторок.

У вівторок МОЗ повідомляло про 246 загиблих від грипу та його ускладнень.

Таким чином, за добу в Україні від цього захворювання померли сім осіб.

За оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України", від початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 - 7 лютого 2016 року) в Україні зареєстровано 3,5 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,9% населення.

Загалом в Україні від початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами "грип" та "гостра респіраторна вірусна інфекція" 145 тис. людей (4,2% від захворілих), із них 65,9% становлять діти віком до 17 років.

Із загальної кількості хворих 61,5% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип і ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 15,0% та 12,6% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,6%) і Харківській областях (3,7%).

На п'ятому тижні 2016 року в 15 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги, з них у чотирьох - більш ніж на 50,0%. В інших регіонах країни епідемічні пороги перебувають у межах від нульового порогу в Полтавській до - 49,0% у Харківській областях.

Захворюваність в епідсезон 2015-2016 року на 46,1% більша за рівень аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

По медичну допомогу своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків засвідчив, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Від початку епідемічного сезону, за оперативними даними, вакциновано проти грипу 125 тис. 665 людей, що становить 0,32% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років - 21%. Вакцинація здійснювалася здебільшого за рахунок місцевих бюджетів.

Станом на 9 лютого 2016 в окремих регіонах введено обмежувальні протиепідемічні заходи або припинено навчання майже в 2 тис. 553 дитячих навчальних, загальноосвітніх і позашкільних закладах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА