Скільки ще українців отримають 8 тис. грн одноразової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки ще українців отримають 8 тис. грн одноразової допомоги

Казна та Політика
839
Ще 25 тисяч застрахованих осіб отримають по 8 тисяч гривень одноразової допомоги у зв’язку з локдауном.
Про це пише у facebook Комітет Верховної Ради України з питань бюджету.
Вчора Комітет погодив виділення 201 млн. грн. із спеціального фонду Держбюджету для завершення виплат, які отримають 25,1 тис. застрахованих осіб.
Нагадаємо, що в грудні Верховна Рада підтримала президентські законопроекти, спрямовані на часткову компенсацію збитків працівникам та підприємцям внаслідок тимчасового локдауну.
Серед них — надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які можуть вимушено втратити свої доходи.
Частина з цих людей наприкінці року вчасно подали заявки через портал «Дія», але ще не отримали свої кошти через новорічні вихідні в банках.
Органи Пенсійного фонду завершать виплату коштів громадянам до 1 березня 2021 року.
За підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, державну підтримку у 8 тисяч гривень, призначену для людей, які можуть втратити доходи в разі введення жорстких карантинних обмежень, отримали 1,2 млн українців.

Довідка Finance.ua:

Хто не отримує виплати:
  • наймані працівники, за яких не нараховано ЄСВ за третій квартал 2020 року, а також ті, які працюють за сумісництвом, або отримують зарплату більше 30 тисяч гривень на місяць;
  • ФОПам, які є застрахованими особами, допомога не надається у випадках, якщо період їх державної реєстрації та сплати ЄСВ становить менше трьох місяців, а також у випадку, якщо на дату набрання чинності цим законом їх діяльність припинено;
  • виплата одноразової компенсації бізнесу витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування, не надається, якщо у суб’єкта господарювання на дату набрання чинності цим законом є заборгованість зі сплати ЄСВ.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас