30 травня 2019, 15:33

Шукаємо доброчесного кандидата на 95 округ – #КарплюкПНХ

Парламентарі знали, навіщо саботували виборчу реформу і відкриті списки. Вони зберегли на виборах 2019 року мажоритарну систему. Тобто дали зелене світло на скупку округів фігурантам журналістських антикорупційних розслідувань.

Серед них і скандальновідомий екс-мер Ірпеня, декларант 67 квартир – Володимир Карплюк. Як то кажуть – знайомтеся.



95 округ – це скандальний округ у всі часи. Це Києвосвятошинський район і Приірпіння. Вотчина покійного екс-регіонала Петра Мельника, на яку тепер претендує його студент Володимир Карплюк. Він теж пройшов посвяту у "Партії регіонів" і був протеже Петра Мельника у місцевій політиці.



На крові після Майдану, коли ті, хто люстрували в Ірпені мера-регіонала пішли в 2014 році на фронт захищати Україну, Карплюк зайшов на посаду мера. Обіцяв людям на бордах садки.



За 4 роки в Коцюбинському не з'явилося жодного садка. Зате Ірпінь, який колись уславився як санаторно-курортна зона, за Карплюка перетворився на будівельний майданчик.



Парки, якими хизується в Ірпені Карплюк, це залишки лісу, які слугують приманкою для нових покупців квартир. Згодом ці парки знову рубають, щоб побудувати нові висотки. І вже були випадки, коли людей "кидали" з квартирами, навіть коли за забудовника ручався сам Карплюк.

Генпрокурор Юрій Луценко порівняв місто з гангстерським Чикаго, де активістів, які захищаюють зелені зони, забивають ледь не до смерті, підпалюють машини, а правоохоронці розводять руками. Не допомагають ні сюжети в ЗМІ, ні пікети під Кабміном.



Карплюк рекламує себе як міцний господарник, який дбає за громаду. Насправді ж він і його партійці запровадили платне харчування навіть для найменших школярів, стали платними групи подовженого дня і проти цього судилася громада. Далі більше, його партійці додумалися закрити єдиний стаціонар в Коцюбинському.

Коли Карплюк втратив контроль над частиною регіону – люди обрали селищною головою не його протеже, а незалежну представницю, то він помстився- два роки залишав людей без опалення – марно підбиваючи їх на холодний бунт проти обраної голови.

Поки в людей забирали доступ до медицини, забирали якісну освіту і грабували місцевий бюджет, виводячи гроші на ФОП-ів-мерців, у Карплюка було все чудово – декларував 67 квартир, ділянку в Біличанському лісі і маєтки в Польщі.

Карплюк не раз тікав з країни, коли приходили з обшуком правоохоронці. Йому вручили кілька підозр. На посаді мера він так тяжко працював, що за кілька років пробув десь півроку у відпустках. Типовий прогульник і фігурант антикорупціних розслідувань.

Але влітку 2018 року він домовився з БПП, що дає підтримку на президентських виборах, справи відповідно гальмуються і Карплюк аж бігом біжить в нардепи по округу, щоб оторимати недоторканість.

Карплюк вже радо повідомив, що подав документи на округ 95. Тобто у нас балотується кандидат, який не перший рік прогулює тюрму.



Парламентарі, які залишили систему мажоритарки, просто кинули народ на виживання. Чому? Бо от так виглядає голова ТВК, яка чесно рахувала голоси і визнала, що переміг не представник партії Карплюка.



Два роки слідство не може довести те,що в перші ж дні ми довели. Нападник, якого затримали люди, це тітушка із забудов представника партії Карплюка.

А так виглядають машини активістки Дар'ї Александрової, яка наважилася кинути виклик недобросовісним монополістам, які разом з Карплюком два роки поспіль виморожували громаду.



Карплюк може стильно не витрачатися на свою кампанію. У його партійців є прямий доступ до бюджетів громад. Якщо ми збирали гроші на сцену діткам (5 000 грн), то з бюджету для піару Нових облич для того, щоб до Дня пам'яті погоцав "Лісапетний батальйон" з бюджету заплатили 55 000 грн. Де діти селища у непередвиборчий рік, а де піар команди Карплюка?

Словом, є реальна загроза, що цей фігурант антикорупціних розслідувань, який побудував корупціогенний спрут в регіоні, де діє організоване злочинне угруповання, отримає недоторканість і 5 років у прес-зоні в парламенті будуть виступати його партійці, які дерибанять Біличанський ліс.

Громаді нічого не залишається, як публічно оголосилити про те, що ми шукаємо доброчесного кандидата/кандидатку. Але навіть доброчесному мажоритарку з такими засівателями не подолати. Тут треба, щоб об'єднувалися всі прогресивні сили і підтримували єдину кандиатуру.

Як і чому навчає Бужанський студентів Військового інституту Університету імені Тараса Шевченка?

У Військовому інституті Університету імені Тараса Шевченка відбувся захід. Запросили народного депутата ватника Максима Бужанського. Пост про це був спершу на Facebook-сторінці вишу, а потім зник...

Кравець – адвокат не України. Коли ним займеться СБУ?

"Не так страшні нам московські воші, як українські гниди". Це слова Симона Петлюри. Саме тому, аби швидше виграти війну, треба робити все можливе, щоб українські гниди заподіяли державі якомога менше шкоди...

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...