14:16 25.05.2022

Вашингтон має стримати обіцянку та надати Україні реактивні системи залпового вогню якнайшвидше - Кулеба

2 хв читати
Вашингтон має стримати обіцянку та надати Україні реактивні системи залпового вогню якнайшвидше - Кулеба

Вашингтон має стримати обіцянку та надати Україні реактивні системи залпового вогню якнайшвидше, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"У мене було тут майже десять двосторонніх зустрічей. Коли я говорю комусь: "Я знаю, що у вас є MLRS (реактивні системи залпового вогню - ІФ), нам вони вкрай необхідні, дайте нам їх", перше запитання, яке я отримую: "Американці вже дали вам їх?" Це тягар лідера – всі дивляться на вас. Вашингтон має стримати обіцянку і надати нам реактивні системи залпового вогню якнайшвидше, інші - підуть", - сказав Кулеба на дискусії в Українському домі в Давосі в середу.

Він зазначив, що є різні типи зброї, які мають бути поставлені Україні, і є визначені терміни постачання. Кулеба наголосив, що ситуація з постачанням зброї набагато краща нині, порівняно з місяцем тому, і США заслуговують на вдячність за організацію групи "Рамштайн" та координацію всіх зусиль.

"Якщо ми не отримаємо MLRS ASAP (якнайшвидше - ІФ), ситуація на Донбасі стане навіть гіршою, ніж нині. Я не хочу, щоб у когось виникло почуття, що з війною все більш-менш гаразд. Ситуація на Донбасі дуже погана. Деякі села більше не існують фізично, тому що вони в руїнах. Якщо ми не отримаємо MLRS, ми не зможемо звільнити Херсон. Є люди, які очікують цього, і ми не можемо дозволити Росії залишатися в Херсоні. Бо якщо вони залишаться, у них буде стратегічна позиція становити загрозу центральній Україні, а також південно-західній Україні у напрямку Одеси, і вони продовжуватимуть красти наше зерно", - розповів Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

У Німеччині хакери атакували партію ХДС, триває розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА