07:43 28.04.2020

Двоє українських військових отримали поранення внаслідок 9 обстрілів бойовиків на Донбасі

2 хв читати
Двоє українських військових отримали поранення внаслідок 9 обстрілів бойовиків на Донбасі

За минулу добу незаконні збройні формування дев'ять разів обстріляли українські позиції на Донбасі застосувавши заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120-мм і 82-мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, поранені двоє військовослужбовців, з початку поточної доби зафіксовано два обстріли, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів двоє українських захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у вівторок.

Зокрема зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по українських позиціях неподалік Мар'їнки; опорні пункти неподалік Опитного були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів; вночі у Новоселівки Другої зафіксовано обстріл з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" НЗФ обстріляли українських військовослужбовців біля Катеринівки зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а також випустили 5 мін 120-го калібру; поблизу Кримського вдень були використані гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, а ввечері здійснений обстріл зі 120-мм міномета, випущено 7 мін; по захисниках Південного бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а позиції біля Попасної ввечері були обстріляні з мінометів 120-го калібру; позиції поблизу Майського були обстріляні з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У прес-центрі підкреслили, що українські військовослужбовці, утримуючи оборону, "діяли рішуче і дали ворожим підрозділам гідну відсіч".

За попередніми даними української розвідки, 27 квітня знищено двох бойовиків і ще троє поранено.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли українські позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". По захисниках Кримського НЗФ відкривали вогонь з 120-мм мінометів і гранатометів різних систем. У відповідь підрозділи об'єднаних сил оперативно застосовували чергові вогневі засоби.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулий день армія РФ 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумської області

Жителі Запорізької області дедалі частіше стають жертвами шахраїв, які обіцяють "надати грошову допомогу"

Зеленський привітав Науседу з переобранням на посаду президента Литви

У Литві чинного главу держави Науседу було переобрано на другий президентський термін

Війська РФ завдали ракетного удару по Міжнародному аеропорту "Запоріжжя"

Увечері окупанти обстріляли Михайлівку Бериславського району, відомо про двох поранених - Херсонська ОВА

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

Найгарячішим напрямком є покровський в Донецькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА