07:38 03.02.2021

Ляшко заявив, що Україна розпочне щеплення вакциною Pfizer, друга партія - AstraZeneca

2 хв читати
Ляшко заявив, що Україна розпочне щеплення вакциною Pfizer, друга партія - AstraZeneca

Україна має чіткий поетапний план вакцинації населення від COVID-19, вакцинація розпочнеться в лютому, і COVAX підтвердив надходження перших 117 тис. доз вакцини Pfizer, заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Так, дійсно, механізм COVAX підтвердив, що в Україну прийде 117 тисяч доз вакцини м+РНК, тобто виробника Pfizer, яка дозволена Всесвітньою організацією охорони здоров'я для використання в екстрених умовах. Пізніше Україна може ще додатково звертатися до COVAX і отримувати Pfizer, але це вже буде наступна поставка - в середині квітня", - сказав Ляшко в ефірі телеканалу "Прямий".

Він підтвердив, що вакцинація в Україні почнеться з медиків, що працюють безпосередньо з хворими COVID-19.

"Ці 117 тисяч доз вакцини ми приоритезували так, як це передбачає дорожня карта з вакцинації, і ними будуть вакцинуватися медичні працівники. Насамперед, це медичні працівники, а також інші працівники закладів охорони здоров'я, лікарень, де лікують хворих COVID. Наступний етап - це працівники екстреної медичної допомоги, в першу чергу - це диспетчери, а в другу - це бригади, які виїжджають на виклики хворих COVID", - розповів головний санлікар країни.

За словами Ляшка, другу партію COVID-вакцин виробника AstraZeneca Україна очікує до кінця другого кварталу.

"Надалі ми очікуємо від 2,5 до майже 4 мільйонів доз до кінця другого кварталу вакцини AstraZeneca, яка повинна вже десь на цьому тижні отримати також прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я. І чекаємо підписи міністром охорони здоров'я договорів, які вже проводить міжнародна організація, і де вони повинні з'явитися, з поставки вакцини за бюджетні кошти", - додав санлікар.

При цьому він категорично відкинув можливість поставки в Україну російської вакцини "Супутник V", навіть у разі проходження всіх стадій випробувань і офіційної реєстрації в світі.

Крім того Ляшко заявив, що зараз у "влади немає відчуття, що потрібно вводити новий локдаун "у зв'язку з появою в світі нових штамів коронавірусу, зокрема, британського. "Будемо сподіватися, що наші прогнози виправдаються", - сказав він, додавши, що уряд готує постанову про адаптивний карантин у державі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА