11:01 10.07.2019

Майже 43% українців очікують від Зеленського зниження тарифів на послуги ЖКГ - опитування КМІС

2 хв читати
Майже 43% українців очікують від Зеленського зниження тарифів на послуги ЖКГ - опитування КМІС

Більшість українців очікують, що новий президент України Володимир Зеленський у свої перші 100 днів на посаді знизить тарифи на послуги ЖКГ та ініціює зняття недоторканності з депутатів, суддів і президента, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) .

Так, відповідаючи на запитання "Що з перерахованого ви хотіли б, щоб новий президент України Володимир Зеленський зробив у свої перші 100 днів?" (Можна обрати не більш як три відповіді), за зниження тарифів на комунальні послуги висловилися 42,8% респондентів, за подання до парламенту законопроектів про зняття недоторканності з депутатів, суддів, президента - 36,6%; за початок прямих переговорів з окупованими Донецьком, Луганськом та Росією про мирне врегулювання і припинення бойових дій на сході України - 33%; за початок/прискорення розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів - 31,4% опитаних.

Зменшення зарплат топ-чиновникам як перші кроки президента підтримали 17,6% респондентів; початок переговорів з ЄС і США щодо Донбасу і Криму - 14,3%; за переговори з Росією про відновлення економічних відносин виступили 12,1%.

Ініціативу щодо зміни системи парламентських виборів - скасування мажоритарних виборів і перехід до пропорційної системи з відкритими списками підтримали 10% опитаних; прискорення розслідувань злочинів проти Майдану - 9,6%; ініціювання перезапуску антикорупційних органів (НАБУ, САП) - 4,7%; внесення до парламенту законопроекту про референдуми в Україні - 4,7%.

За арешт російських активів в Україні виступили 4,7% респондентів; за початок переговорів про вступ України до ЄС - 3,9%.

Продаж приміщень, машин та інших активів Державного управління справами, яке займається забезпеченням президента підтримують 3,7%.

Візит Зеленського до Вашингтона (США) та Брюсселя (Євросоюз) у перші 100 днів президентства вважають необхідними 2,2% опитаних. Перенесення Адміністрації президента до іншої будівлі - лише 0,8%.

Інший варіант назвали 5,7% опитаних, вагалися з відповіддю 4,6%.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 25 червня до 7 липня методом особистого інтерв'ю серед 2004 респондентів старше 18 років, які проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім окупованого Криму та непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей) за 3-ступінчастою стохастичною вибіркою.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА