10:38 03.12.2019

Зеленський заявив про необхідність "перевантажити" керівництво ДБР

2 хв читати
Зеленський заявив про необхідність "перевантажити" керівництво ДБР

Президент України Володимир Зеленський заявляє про необхідність оновлення керівництва Державного бюро розслідувань (ДБР) і закликає Верховну Раду підтримати законопроект про перезапуск бюро.

"Права рука" директора ДБР підозрюється в отриманні хабара розміром $150 000. Ще один аргумент на користь необхідності перезавантажити керівництво бюро. Ця організація створювалася як незалежна й об'єктивна. Шкода, якщо ці добрі наміри не справдяться", - написав Зеленський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Глава держави закликав народних депутатів підтримати президентський законопроект №2116 щодо вдосконалення діяльності ДБР і розглянути "важливі поправки" до нього.

Як повідомлялося, НАБУ провело обшуки у зв'язку з можливими зловживаннями в ДБР. Обшуки, зокрема, проводяться за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини. Йдеться про можливе отримання неправомірної вигоди розміром $150 тис., половину з яких отримав Щербина за закриття кримінального провадження стосовно комерційного підприємства, розслідуваного територіальним управлінням ДБР у Києві. Крім того, на причетність до можливого скоєння цього злочину перевіряють директора ДБР Романа Трубу.

Народні депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроекту №2116 і правок до нього в середині листопада.

Згідно з законопроектом, ДБР змінює свій статус із центрального органу виконавчої влади, який провадить правоохоронну діяльність, на державний правоохоронний орган, його директору надаються повноваження одноосібного ухвалення рішень і несення відповідальності за результати діяльності бюро, посилюється контрольна функція парламенту, передбачається можливість переведення до ДБР без конкурсу слідчих прокуратури та прокурорів, які розслідували справи Майдану. У зв'язку з істотною зміною повноважень директора ДБР від дня набуття чинності законопроекту припиняються повноваження нинішнього глави ДБР Романа Труби та його заступників і розпочинається процес із перезапуску органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА