20:54 13.08.2020

У Білорусі залишаються затриманими понад 20 журналістів

1 хв читати
У Білорусі залишаються затриманими понад 20 журналістів

У Білорусі за даними на вечір четверга відомо про 68 фактів затримання журналістів, 23 - залишаються затриманими, повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"Інформація щодо журналістів на 13 серпня, 17.40: залишаються затриманими - 23 журналісти; затримань журналістів, починаючи з 9 серпня - 68; фактів насильства проти журналістів і травмовано колег - 29", - йдеться в повідомленні асоціації.

У Білорусі затримуються як представники білоруських ЗМІ, так і журналісти іноземних держав, зокрема, Росії, України, Польщі.

У середу, 12 серпня, глава МВС Білорусі Юрій Караєв доручив підлеглим "не чіпати" журналістів на масових акціях протесту, "крім випадків, де вони стають між порушниками і силами правопорядку". За інформацією відомства, таку установку Караєв дав своїм підлеглим на робочій нараді.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту та сутички їх учасників з правоохоронними органами. Загальна кількість затриманих до ранку четверга досягла 6,7 тис. осіб.

Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА