18:57 22.02.2021

Санкції щодо мережі "Спортмастер" впроваджено на підставі інформації про роботу в Криму - СБУ

2 хв читати
Санкції щодо мережі "Спортмастер" впроваджено на підставі інформації про роботу в Криму - СБУ

Санкції щодо компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd (Сінгапур), якій безпосередньо належить ТОВ "Спортмастер-Україна", впроваджено на підставі інформації про роботу мережі в тимчасово окупованому Криму, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі Служби безпеки України.

"Санкції щодо сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd (засновник відповідної мережі "Спортмастер") впроваджено на підставі інформації про роботу мережі в Криму. Введенню санкцій передував лист СБУ на адресу МЗС України, спрямований ще влітку минулого року, про протиправність такої діяльності на тимчасово окупованих територіях", - ідеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ України "неодноразово зверталося з відповідними нотами до держорганів Сінгапуру, які залишилися без розгляду і належного реагування".

Як повідомлялося, компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd (Сінгапур), якій безпосередньо належить ТОВ "Спортмастер-Україна" - найбільша, за даними на її сайті, роздрібна мережа торгівлі спорттоварами в Україні, включена до санкційного списку згідно з рішенням РНБО і указом президента України від 19 лютого 2021 року.

Згідно з ним, на три роки стосовно сінгапурської Sportmaster Operations запроваджується повна заборона торговельних операцій, транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, а також заборона на ввезення її продукції безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав та застосовуються санкції щодо запобігання виведенню капіталів за межі України.

У держреєстрі бенефіціарами "Спортмастер-Україна" з частками 30,79% зазначені брати Микола та Володимир Фартушняки, ще таку саму частку контролює їхній партнер Олександр Михальський. В усіх у них у держреєстрі зазначене громадянство Мальти і адреса проживання у Швейцарії.

Загалом мережа "Спортмастер" представлена майже 500 магазинами в Росії, Україні, Білорусі, Казахстані, вона намагалася вийти на ринок Китаю, а в другій половині 2019 року оголосила про купівлю великих торговельних мереж спорттоварів у Польщі та Данії. Компанія, за її даними, входить до топ-10 світових спортивних ритейлерів і є найбільшою у Східній Європі.

Виручка "Спортмастер-Україна" в 2019 році зросла на 13% - до 2,32 млрд грн, а чистий прибуток - на 5,7%, до 0,37 млрд грн. Даних за 2020 рік наразі нема. На сайті компанії як банк значиться Альфа Банк (Київ).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА