Новий власник стадіону «Чорноморець» інвестує $10 млн у його розвиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий власник стадіону «Чорноморець» інвестує $10 млн у його розвиток

Фондовий ринок
3254
Американська інвестиційна компанія «Allrise Capital Inc.», яка придбала стадіон 22 травня 2020 на аукціоні Фонду гарантування вкладів за 193,8 млн грн, планує інвестувати $10 млн у стадіон «Чорноморець» (Одеса).
Про це повідомляється в пресрелізі компанії.
«Наше завдання – зробити стадіон спортивним об’єктом світового рівня для футбольних уболівальників та мешканців Одеського регіону. Ми залучаємо провідних європейських фахівців в галузі управління спортивними аренами, щоб впровадити кращі системи якості та безпеки для уболівальників і відвідувачів комплексу. Allrise Capital планує інвестувати в розвиток технічної інфраструктури арени й зробити стадіон доступним для проведення не тільки спортивних, а й інших соціально важливих заходів в регіоні. Вихід на прибутковість очікується протягом 5 років», – запевняє CEO компанії «Allrise Capital Inc.» Руслан Зінуров,
Компанія також має намір надати можливість ФК «Чорноморець» проводити на стадіоні домашні матчі.
Американська інвестиційна компанія «Allrise Capital Inc.» розташована у місті Ірвайн, штат Каліфорнія, США. Компанія спеціалізується на інвестиціях у нерухомість та девелоперських проєктах на західному узбережжі США (бюджет понад 500 млн доларів) та на ринках Східної Європи, венчурних прямих інвестиціях, а також інвестиціях в банківські та корпоративні кредитні інструменти. Засновники компанії та топменеджмент є вихідцями з країн СНД та громадянами США.

Довідка Finance.ua:

  • Американська компанія Allrise Capital Inc офіційно стала новим власником стадіону “Чорноморець” в Одесі. Угоду купівлі-продажу стадіону офіційно підписали.
  • Предметом угоди про передачу права власності між ФГВФО та «Allrise Capital Inc.» від 16.07.2020 є нежитлові будівлі центрального стадіону «Чорноморець». Комплекс будівель та споруд охоплює спортивну частину стадіону (чаша стадіону з футбольним полем, VIP-ложі, допоміжні приміщення), бізнес-центр з рестораном; фітнес-центр; готель; підземний паркінг тощо.
  • Стадіон «Чорноморець» дозволяє розмістити на трибунах понад 34 000 осіб. Значна частина трибун захищена від опадів. Остання повна реконструкція стадіону відбулася 2011 року.
  • ФГВФО отримав стадіон «Чорноморець» як заставу по кредитах, які видав «Імексбанк». Банк був визнаний неплатоспроможним 26.01.2015 рішенням НБУ.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас