09:26 23.05.2020

Байден проти виходу Вашингтона з Договору про відкрите небо

2 хв читати
Байден проти виходу Вашингтона з Договору про відкрите небо

Найбільш ймовірний кандидат у президенти США від Демократичної партії і колишній віце-президент США Джо Байден висловив незгоду з рішенням Дональда Трампа вийти з Договору про відкрите небо.

"Замість того, щоб розривати договори, які гарантують нам і нашим союзникам більше безпеки, президент Трамп повинен показувати здоровий глузд при вирішенні питань про гарантування безпеки американців", - йдеться в заяві Байдена.

"Він (Трамп - ІФ) має залишитися в Договорі про відкрите небо і працювати з союзниками, щоб протистояти Росії і вирішувати проблеми, пов'язані з дотриманням договору цією країною," - зазначив колишній віце-президент США.

За словами Байдена, виходячи з договору, "президент Трамп гне своє, втілюючи в життя недалекоглядну політику односторонніх дій і відмови від глобального лідерства США".

Політик упевнений, що під час таких криз, як пандемія коронавірусу, США повинні брати на себе лідируючу роль, співпрацювати з союзниками і "уникати дестабілізуючих дій".

21 травня, Президент США Дональд Трамп заявив, що прийняв рішення про вихід з Договору про відкрите небо. Очікується, що США покинуть договір через шість місяців.

Договір про відкрите небо (The Treaty on Open Skies) був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). Росія ратифікувала договір 26 травня 2001 року, зараз його учасниками є 34 держави. Вони можуть робити обльоти територій один одного з метою контролю військової діяльності.

Договір є безстроковим. Будь-яка держава-учасниця має право вийти з нього. Держава-учасниця, яка має намір вийти з договору, повідомляє про своє рішення не пізніше, ніж за шість місяців до дати передбачуваного виходу. Депозитарії (Канада і Угорщина) негайно інформують всі інші Держави-учасниці про таке повідомлення.

У разі якщо будь-яка держава-учасниця повідомляє про рішення вийти з договору, депозитарії не раніше ніж через 30 днів і не пізніше ніж через 60 днів після отримання ними такого повідомлення скликають конференцію держав-учасниць з метою розгляду наслідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА