20:53 26.08.2019

Трамп шість років чекав прем'єрства Джонсона

2 хв читати
Трамп шість років чекав прем'єрства Джонсона

Президент США Дональд Трамп у понеділок повідомив, що кілька років чекав, коли Борис Джонсон стане прем'єр-міністром Великої Британії.

На його думку, Борис Джонсон "буде прекрасним прем'єр-міністром". "Ви знаєте, що ми подобаємося один одному ... Я приблизно шість років чекав, поки він стане прем'єр-міністром", - сказав президент на прес-конференції в рамках саміту G7 в Біарриці.

На питання про те, чи вважає Трамп, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей була "невідповідною жінкою", щоб впоратися з Brexit, Трамп відповів, що вважає Мей хорошою людиною.

Трамп розповів, що він пропонував Мей свої ідеї для вирішення ситуації з Brexit, але "вона вирішила зробити все по-своєму, і це вийшло не дуже добре".

Трамп висловив надію, що Джонсон "виконає відмінну роботу" на своєму посту.

23 липня Борис Джонсон був обраний новим лідером Консервативної партії і, відповідно, наступним прем'єр-міністром Великої Британії, майже вдвічі обійшовши на голосуванні свого суперника Джеремі Ганта.

Мей у травні оголосила, що відійде від керівництва Консервативною партією і з поста прем'єр-міністра через складнощі з Brexit. З кінця 2018 року парламент багаторазово відкидав угоду за умовами розлучення з ЄС, яку Мей погодила з Брюсселем, а також відкидав інші варіанти Brexit і його скасування. В результаті вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Джонсон раніше неодноразово заявляв, що Велика Британія в будь-якому випадку покине ЄС в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня. Водночас, він зазначав, що укладення угоди з Брюсселем є для нього пріоритетним завданням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

30 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА