17:22 26.11.2018

Великобританія, Чехія, Норвегія і Молдова засудили російську агресію в Керченській протоці

1 хв читати
Великобританія, Чехія, Норвегія і Молдова засудили російську агресію в Керченській протоці

Міністерства закордонних справ Великобританії, Чехії, Норвегії та Молдови засудили російські агресивні дії в Азовському і Черних морях проти українських суден.

"Великобританія повністю засуджує використання Росією військової сили проти українських суден, що йдуть в Азовське море. Укотре ми бачимо російське зневаження міжнародного права і українського суверенітету. Росія має звільнити затриманих українських моряків і гарантувати вільний проїзд Керченською протокою", - йдеться в повідомленні глави МЗС Великобританії Джеремі Ханта в соцмережі Twitter.

У Чехії також занепокоєні ескалацією ситуації в Чорному і Азовському морях. "У МЗС Чехії надзвичайно занепокоєні ескалацією напруженості навколо незаконно анексованого Криму і засуджують застосування сили проти ВМС України", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства у Twitter.

МЗС Норвегії закликав РФ звільнити українські судна і екіпажі. "Застосування Росією сили проти українських суден є недопустимим і ми закликаємо Росію звільнити судна та екіпажі. Судам слід надати безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі", - наголосили в Осло.

Також своє занепокоєння висловили в МЗС Молдови. "Ми глибоко занепокоєні напруженістю в Азовському морі і Керченській протоці. Молдова підтверджує свою підтримку і прихильність територіальній цілісності України, а також її права на використання міжнародних вод. Рішуче засуджуємо будь-які акти агресії і провокації, які підривають безпеку в регіоні", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА