19:16 29.09.2019

Конгрес США хоче отримати доступ до записів розмов Трампа з Путіним

2 хв читати
Конгрес США хоче отримати доступ до записів розмов Трампа з Путіним

Конгрес США з метою нацбезпеки має намір отримати в своє розпорядження записи переговорів президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним і з іншими світовими лідерами, заявив голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф.

"Я вважаю, що тут питання першорядної важливості - захистити національну безпеку США і подивитися на те, чи підривав президент нашу (США - ІФ) безпеку в розмовах і з іншими світовими лідерами, особливо з Путіним, і таким чином, як вважав він (Трамп - ІФ), він приносив користь власній передвиборчій кампанії", - цитують конгресмена західні ЗМІ.

При цьому він висловив рішучість встановити, приховував чи що-небудь президент від громадськості.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення. Повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб у середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

На вимогу законодавців стенограма бесіди Трампа із Зеленським також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури.

Опублікований Білим домом документ складений, грунтуючись на записах співробітників адміністрації США, присутніх у кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським. Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента.

Проте, ЗМІ, коментуючи скандал, зазначають, що вимогою розслідування діяльності Байдена в Україні Трамп намагається усунути ймовірного суперника від Демократичної партії - Джо Байдена - на президентських виборах 2020 року.

Сам Трамп заявляв, що розслідування, спрямоване на оголошення імпічменту, є "полюванням на відьом", і сказав, що демократ-конгресмен Адам Шифф, який ініціював розслідування, спаплюжив і обмовив його, і повинен піти з Конгресу.

Зі свого боку, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що публікація стенограми телефонної розмови президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського показала небезпеку ведення переговорів з Вашингтоном і матиме наслідки для спілкування Сполучених Штатів з іншими країнами.

"Після цього скандалу всі розуміють, що дзвонити в Вашингтон, вести переговори, зустрічатися - небезпечно", - сказала Захарова в ефірі "Першого каналу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА