14:01 24.12.2019

"Укроборонпром" передав Міноборони України 12 бронетранспортерів

2 хв читати
"Укроборонпром" передав Міноборони України 12 бронетранспортерів

Державне підприємство "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Концерну "Укроборонпром" передало Міністерству оборони України 12 бронетранспортерів БТР-4Е з обсягу державного оборонного замовлення 2019 року.

"Порятунок цього контракту став пріоритетом нових команд "Укроборонпрому" та Міноборони, але ця проблема не вирішилася би без доручення глави держави, рішення уряду, а також зусиль Мінекономіки та Міністерства фінансів. Для розблокування контракту вистачило ста днів, хоча нас запевняли в тому, що його вже не врятувати, й ці БТР ніколи не будуть поставлені військовим. Сьогодні БТР уже в частині, ХКБМ отримав за них гроші. Це приклад злагодженої роботи багатьох людей, зацікавлених у відновленні виробництва та виконанні держоборонзамовлення", - сказав генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус, повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони й передані в розпорядження 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Термін виконання самого контракту продовжено до 31 серпня 2020 року.

В "Укроборонпромі" нагадали, що термін постачання БТР минув іще в червні поточного року, оскільки через три роки після підписання контракт був зірваний, а "Збройні сили не отримали жодної одиниці техніки, а Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова було поставлено на межі занепаду й банкрутства".

Це один із найбільших контрактів підприємств концерну в рамках виконання державного оборонного замовлення. Фінансування контракту було передбачено за рахунок кредитних коштів, виданих під державні гарантії на суму 1,5 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

Атака БПЛА енергооб'єкта на Рівненщині призвела до короткочасного знеструмлення споживачів - "Укренерго"

Унаслідок ракетного удару на Сумщині вранці загинуло двоє людей, троє поранені - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА