19:52 04.08.2020

Аваков і Чечоткін обговорили в Італії можливість придбання кораблів для рятувальних операцій і гуманітарного розмінування

2 хв читати
Аваков і Чечоткін обговорили в Італії можливість придбання кораблів для рятувальних операцій і гуманітарного розмінування

Глава МВС України Арсен Аваков, глава Держслужби з НС (ДСНС) Микола Чечоткін і начальник регіонального управління морської охорони Олег Костур обговорили в Італії можливість придбання кораблів для рятувальників з одним із лідерів італійської суднобудівельної галузі - T. Mariotti та Італійським державним експортним агентством, повідомила прес-служба ДСНС.

Аваков наголосив на важливості для України забезпечити спеціалізованими кораблями ДСНС і Держприкордонслужбу, а також відзначив необхідність гуманітарного розмінування, зокрема водних об'єктів.

У свою чергу Чечоткін зазначив, що ДСНС зацікавлена в отриманні сучасних швидкісних рятувальних кораблів, які матимуть можливість проводити рятувальні операції на воді, зокрема у штормову погоду, водолазні роботи, роботи з гуманітарного розмінування на воді.

"Крім того, ДСНС і Держприкордонслужба висловили зацікавленість в отриманні корабля більшого класу з можливістю базування на ньому рятувального вертольота. Для Держприкордонслужби потрібні два такі кораблі, для ДСНС - один", - зазначено в прес-релізі.

Кораблі такого класу планується використати як командно-штабний центр під час ліквідації надзвичайних ситуацій на морі.

Як зазначається в повідомленні ДСНС, Італійське державне експортне агентство SACE може підтримати спільні українсько-італійські проекти та забезпечити їх фінансування за рахунок кредитних коштів італійських банків і уряду.

Окремо глава МВС України наголосив на обов'язковій умові: в разі ухвалення рішення про співпрацю з італійськими суднобудівниками має бути локалізація виробництва з використанням потужностей українських підприємств і передання їм відповідних технологій і навичок.

Раніше повідомлялося про підписання контракту на будівництво патрульних прикордонних катерів французькою компанією ОСЕА для МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп став першим колишнім президентом США, засудженим за тяжкі злочини - AP

По Новобаварському району Харкова вдарили 5 балістичними ракетами, троє загиблих - прокуратура

Кількість загиблих у Харкові зросла до 3, постраждалих - до 16 - Синєгубов

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 13, дві людини загинули - голова ОВА

На решті напрямків фронту ситуація стабільно напружена, але контрольована - Генштаб ЗСУ

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 12, є інформація про одного загиблого - мер

У Харкові вже 8 постраждалих внаслідок ракетних ударів - голова ОВА

На фронті відбулося 100 бойових зіткнень, найважча ситуація на Курахівському та Покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Ворожий удар спричинив пожежу і руйнування житлового будинку в Харкові, під завалами можуть перебувати люди

Окупанти за добу завдали 3 ракетних і 52 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА