11:51 31.12.2020

Мільйони людей готуються зустріти Новий рік в умовах обмежень через COVID-19

2 хв читати
Мільйони людей готуються зустріти Новий рік в умовах обмежень через COVID-19

Мільйони людей у всьому світі готуються відзначити настання нового, 2021 року в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 - з блокуваннями, обмеженнями та комендантськими годинами, пишуть західні ЗМІ.

У всьому світі влада закликала громадськість зустрічати Новий рік удома.

Так, у Великій Британії прем'єр-міністр Борис Джонсон закликав людей дотримуватися правил і "зустрічати Новий рік спокійно вдома". Влада Великої Британії через зростання кількості заражень коронавірусом з 31 грудня впровадила найвищий рівень обмежень у багатьох регіонах.

У Франції 31 грудня близько 100 тис. поліцейських і жандармів направлять для стримування вечірок і зборів. Поліцейські зосередяться на центрах міст і на найвразливіших районах.

У Німеччині, яка перебуває частково в режимі ізоляції, канцлер Ангела Меркель назвала 2020 рік найважчим за 15 років перебування на посаді канцлера ФРН. Міністр охорони здоров'я Єнс Шпан напередодні Нового року заявив, що чекає, що в країні буде "найтихіша новорічна ніч".

В Італії з 22:00 розпочинається комендантська година, а до 7 січня діє режим ізоляції, тому італійці теж зустрічатимуть Новий рік удома.

Влада Нью-Йорка закрила Таймс-Сквер, де традиційно відбуваються святкові заходи в новорічну ніч. Цього року трансляцію можна буде подивитися онлайн або по телевізору.

В Ізраїлі, де набув чинності режим ізоляції вже утретє за час пандемії, поліція також приготувалася до розгону стихійних вечірок і зборів людей. За цим стежитимуть із дронів і вертольотів. Близько 2 тис. поліцейських контролюватимуть ситуацію. Вони патрулюватимуть вулиці міста й перевірятимуть адреси людей, які в соцмережах згадували про те, що планують вечірку.

Проте є міста, де люди матимуть можливість вийти на вулицю в новорічну ніч. Очікується, що в Дубаї тисячі людей побачать феєрверки і лазерне шоу в Бурдж Халіфі. Всіх їх зареєструють за допомогою QR-кодів, обов'язковим буде носіння маски.

У Бейруті влада перенесла комендантську годину на 3:00, а бари, ресторани й нічні клуби знову відкриються для відвідувачів у Новий рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА