18:56 25.05.2020

МОЗ продовжить враховувати кількість тестувань під час оцінки епідситуації щодо COVID-19

2 хв читати
МОЗ продовжить враховувати кількість тестувань під час оцінки епідситуації щодо COVID-19

Міністерство охорони здоров'я продовжить враховувати кількість проведених тестувань на COVID-19 під час оцінки епідситуації для пом'якшення карантинних заходів, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми не хочемо прибирати показник тестування (з критеріїв оцінки епідситуації - ІФ), тому що якщо не буде тестувань, то не буде захворюваності, і можна буде лавірувати показниками. Тому ми в МОЗ жорстко стоїмо на цій позиції, що тестування має бути", - сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

При цьому Ляшко зазначив, що "якщо кількість проведених тестувань дає змогу стримувати кількість випадків на певному рівні, значить тестувань достатньо".

"У Чернівецькій області, яка найдовше в епідпроцесі, у них рівень тестування на рівні європейського, але, незважаючи на це, там велика кількість контактних, тому там тестують більше. У Сумській і Луганській областях мало випадків, там тестують менше", - сказав він.

Водночас Ляшко наголосив, що ефективність протиепідемічних заходів в Україні та загалом у світі можна буде оцінити лише ретроспективно, згодом.

"Ми проводитимемо ретроспективний аналіз. Усі історії хвороби зберігаються, проводяться розкриття, проводитиметься аналіз - сталася смерть унаслідок COVID-19 чи вона збіглася в часі з COVID-19. Ми не приховуємо статистики, у нас є реальна картина і низький показник летальності, який показував, що карантинні заходи в Україні були впроваджені вчасно та були адекватні ситуації", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком відбудеться в п'ятницю об 11:00 на Байковому кладовищі, з Михайлівської площі буде організовано виїзд автобусами

Європол повідомляє про найбільшу в історії операцію проти ботнетів, в Україні та Вірменії заарештовано чотирьох зловмисників, восьмеро в розшуку

Електронне бронювання буде запущено на порталі "Дія"

Нічна ракетна атака залишила без світла понад 10 тис. абонентів на Хмельниччині - Міненерго

Донецька ОВА: Через обстріли поранено 8 місцевих жителів, із лінії фронту евакуйовано 199 осіб

Мета російської агресії - стерти українську культуру та національну ідентичність, заявляють у USAID

Рівненська ОДА оголосила про початок стратегічної співпраці з "Новою поштою" для підтримки реабілітації ветеранів

Корвет ВМС "Гетьман Іван Мазепа" провів перші ходові випробування - ЗМІ

Комітет Ради з питань свободи слова: відданість Мартиненка своїй справі завжди слугуватиме прикладом

Сирський: Ворог продовжує нарощувати угруповання військ на напрямку Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, сил недостатньо для прориву нашої оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА