11:00 11.09.2020

Борис Ложкін запускає проєкт україно-єврейських досліджень у Тель-Авівському університеті

2 хв читати

Симха Голдін, директор Центру досліджень діаспори Гольдштейн-Ґорен Тель-Авівського університету (займається дослідженнями історії та спадщини єврейського народу і його культури в діаспорі у всіх областях) під час Kyiv Jewish Forum 2020 оголосив про те, що в центрі відкривається новий проект українських та єврейських досліджень.

"Мені дуже приємно оголосити про створення нового проекту в центрі - ініціативи українських та єврейських досліджень. Це стало можливим завдяки щедрій підтримці Єврейської конфедерації України і Євроазіатського єврейського конгресу. Я хочу особливо подякувати доктора Хаїма Бен Якова та пана Бориса Ложкіна за допомогу і відданість справі в створенні цього проекту", - сказав Голдін.

За його словами, метою українсько-єврейської дослідницької ініціативи є вивчення історії та культури євреїв на українських землях з давніх часів до наших днів. Будуть розглянуті відносини між єврейською громадою і неєврейським суспільством, в якому вони існували.

"До революції Україна була одним з основних центрів єврейського життя і культури іудаїзму в Східній Європі", - зазначив Голдін.

За його словами, майже всі основні події в єврейській історії Східної Європи відбувалися саме в Україні. Водночас, відносно небагато досліджень було присвячено спеціально історії цих громад і особливостям українського контексту, які зробили ці громади настільки продуктивними і динамічними.

"Проект центру спрямований на визнання важливості, вивчення унікальності єврейської громади України і її багатої історії", - сказав директор Центру досліджень діаспори Гольдштейн-Ґорен Тель-Авівського університету.

Як повідомлялося, Kyiv Jewish Forum 2020 проходив 8-9 вересня в режимі онлайн. Форум організований Єврейської конфедерації України в партнерстві з The Jerusalem Post. У перший день форуму до учасників з вітальним словом звернувся президент України Володимир Зеленський. За словами президента ЄКУ Бориса Ложкіна, щорічний Kyiv Jewish Forum став глобальною платформою для обговорення найактуальніших проблем єврейської громади і всього світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Передпродаж квитків на фільм "Дедпул і Росомаха" побив рекорд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА