День фінансів, 9 жовтня: прогнози МВФ, швидкість 80 км/год на київських дорогах, swift перекази з Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 жовтня: прогнози МВФ, швидкість 80 км/год на київських дорогах, swift перекази з Польщі

1053
Вівторок, 9 жовтня. Cценарії від МВФ, енергетичного експерта і мера Києва.
МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України. Міжнародний валютний фонд в жовтневому огляді світової економіки знизив оцінку зростання ВВП України в 2019 році до 2,7% з 3,3%, прогнозованих у квітні. Крім цього, Фонд погіршив прогноз зростання ВВП на 2020 рік до 3,4% з 4%.
У Києві дозволили швидкість 80 км/год. Однак це стосуватиметься лише періоду з 1 квітня по 1 листопада кожного року. Взимку через погодні умови на всіх дорогах столиці діятиме обмеження в 50 км на годину. Список вулиць столиці, де можна їздити зі швидкістю 80 км/год, можете подивитися за посиланням. Саме ці ділянки найбільш придатні для інтенсивного трафіку, оскільки на них немає наземних пішохідних переходів і перетинів транспортних потоків в одному рівні.
Swift перекази з Польщі в Україну. ПриватБанк спільно з Alior Bank запустили послугу, яка дозволяє відправляти в Україну SWIFT перекази за допомогою смартфона або через Інтернет без комісії. Потрібно придбати валюту EUR/USD у валютному обміннику, обміняти долари або польські злоті за курсом банку, і відправити SWIFT переказ у ПриватБанк. Гроші зараховуються на картки або рахунки отримувачів у режимі онлайн.
Нова станція метро в Києві. Метро на Виноградарі може з’явитися вже через два роки, в 2020-му, розповів мер Києва. А ось щодо планів на будівництво метро на Троєщину він каже, що поки це не належить до пріоритетів при розподілі бюджету.
Наслідки підвищення цін на газ. Сценарій від експерта. Енергетичний експерт Марія Яковлєва пояснює, що якщо газ для населення подорожчає, знадобляться додаткові 25 млрд грн на субсидії. На стільки ж зросте загальний дефіцит держбюджету в Україні. Щоб українці могли платити за газ за ринковими цінами, держава має забезпечити населення лічильниками, зробити доступними програми енергоефективності. Крім того, піднімати доходи українців до європейського рівня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас