RU
 

Зеленський підписав указ про службу в резерві ДПСУ

Корреспондент.net,  26 жовтня 2019, 20:06
0
885
Зеленський підписав указ про службу в резерві ДПСУ
Фото: president.gov.ua
Зеленський затвердив положення про проходження служби у військовому резерві ДПСУ

Володимир Зеленський затвердив положення про проходження служби у військовому резерві Держприкордонслужби.

 
Президент Володимир Зеленський затвердив Положення про проходження служби у військовому резерві Державної прикордонної служби України. Відповідний указ №775/2019 був оприлюднений у суботу, 26 жовтня.
 
Згідно з указом, службу у військовому резерві ДПСУ проходять громадяни, придатні до військової служби за станом здоров'я, що не досягли граничного віку перебування у військовому резерві та здатні з урахуванням місця проживання (перебування), професійних і моральних якостей проходити службу у військовому резерві.
 
"Громадяни, які виконують військовий обов'язок шляхом проходження служби у військовому резерві, є резервістами. Чисельність резервістів визначається Адміністрацією Держприкордонслужби з урахуванням бюджетних асигнувань, передбачених на утримання Держприкордонслужби", - йдеться в документі.
 
Крім того, українці проходять службу у військовому резерві в добровільному порядку, а в особливий період військовослужбовці, звільнені з військової служби в органи ДПСУ і відповідають вимогам, - в обов'язковому порядку.
 
У документі зазначено, що проходження служби у військовому резерві полягає у виконанні резервістами обов'язків служби відповідно до завдань, покладених на органи Держприкордонслужби, в яких вони проходять службу у військовому резерві на відповідних посадах, відповідно до вимог законодавства та умов контракту.
 
Додамо, що адміністрація ДПСУ щорічно до 1 листопада подає до Генерального штабу Збройних сил України інформацію про чисельність резервістів, заплановану для комплектування органів відомства.
 
Відбір громадян для проходження служби у військовому резерві здійснюється органами Держприкордонслужби. Громадянин може бути відібраний для проходження служби у військовому резерві за умови відповідності вимогам цього положення і якщо до досягнення граничного віку перебування у військовому резерві йому залишилося не менше п'яти років.
 
Не може бути відібраний для проходження служби у військовому резерві громадянин, який у встановлених законом випадках не підлягає призову на військову службу з мобілізації. Із громадянином, якого взяли на службу у військовому резерві, укладається контракт про проходження служби у військовому резерві ДПСУ.
 
Нагадаємо, що раніше було названо кількість перетинів адмінкордону із Кримом. Порівняно із 2015 роком кількість громадян, які перетинають адмінкордон, знизилася приблизно на 400 тисяч осіб.
 
Також повідомлялося, що прикордонники змінили порядок перетину лінії розмежування на Донбасі. З 29 жовтня змінилися правила пропуску дітей до 16 років на лінії розмежування на Донбасі, повідомили в Держприкордонслужбі.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: указВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі