14:38 01.06.2020

Гримчаку в суді оголосили обвинувальний акт і позов про відшкодування збитків

2 хв читати
Гримчаку в суді оголосили обвинувальний акт і позов про відшкодування збитків

На засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у понеділок прокурор оголосив обвинувальний акт стосовно екс-міністра з питань тимчасово окупованих територій і заявив позов про відшкодування збитків, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"1 червня 2020 року у Вищому антикорупційному суді відбулося перше засідання з розгляду по суті обвинувального акта у справі про обвинувачення колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і його "помічника" у скоєнні злочинів", - йдеться в повідомленні САП, розміщеному на сторінці у Facebook.

Екс-міністр і його "помічник" обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369; ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.4 ст.369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцям) Кримінального кодексу України.

За інформацією прокуратури, на засіданні прокурор САП оголосив стислий виклад обвинувального акта. Також сторона обвинувачення і сторона захисту виступили зі вступними промовами.

"Крім того, прокурор САП заявив цивільний позов у справі про відшкодування збитків, завданих унаслідок скоєння зазначеного злочину", - зазначається в повідомленні.

За інформацією прокуратури, наступне засідання призначено на 9 червня 2020 року.

У повідомленні ВАКС не називається прізвище підозрюваного, йдеться про Юрія Гримчака.

Раніше ВАКС залишив Гримчака під домашнім арештом, також було продовжено термін зобов'язань, покладених на підозрюваного: прибувати до суду за кожним викликом, утримуватися від спілкування з обвинуваченим і свідками, здати на зберігання документи для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.

22 травня антикорупційні органи завершили розслідування кримінального провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра окупованих територій Юрія Гримчака в шахрайстві та вимаганні неправомірної вигоди.

"Розслідування за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди колишнім заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та його "помічником" завершено. Обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті", - повідомляло Національне антикорупційне бюро.

За інформацією НАБУ, дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовим особам) Кримінального кодексу України.

Раніше НАБУ закрило справу про внесення недостовірних відомостей в електронну декларацію екс-заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАСТУПНИКА ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧА ЗСУ ВАДИМА СУХАРЕВСЬКОГО ПРИЗНАЧИЛИ КОМАНДУВАЧЕМ СИЛ БЕЗПІЛОТНИХ СИСТЕМ ЗСУ - ГЕНШТАБ

Кількість бойових зіткнень на лінії фронту зросла до 66

У НАТО відбудуться засідання міністрів оборони альянсу, групи "Рамштайн" і Ради Україна-НАТО

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА