14:07 03.12.2018

Україна заявила протест у комітеті з безпеки на морі IМО у зв'язку з агресією РФ у Керченській протоці

1 хв читати
Україна заявила протест у комітеті з безпеки на морі IМО у зв'язку з агресією РФ у Керченській протоці

 Україна заявила протест у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці в комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (IМО), 34 країни підтримали, повідомляє посольство України у Великій Британії.

"3 грудня 2018 року українська делегація в комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (IМО) висловила категоричний протест Російській Федерації у зв'язку зі збройним нападом і захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їх екіпажів", - зазначено в повідомленні українського посольства в понеділок.

"Зазначається, що на підтримку позиції України висловилися делегації 34 країн-членів IМО.

Дипломати поінформували, що українська сторона засудила численні факти дискримінаційних перевірок суден, які прямують до українських портів, що є порушенням Конвенції ООН з морського права та двосторонніх українсько-російських угод.

Міжнародна морська організація (IМО) - міжнародний орган, покликаний вивчати морські питання, куди входять 170 держав-членів і три асоційовані члени. Її керівний орган - асамблея проводить засідання один раз на два роки.

Комітет із безпеки на морі вирішує всі питання, пов'язані з безпекою судноплавства, а також проблеми охорони на морі та боротьби з піратством і збройним розбоєм проти суден.

Нормативно-правові документи, підготовлені в підкомітетах і розглянуті на сесіях комітетів, розглядаються і приймаються на чергових сесіях асамблеї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА