Українська компанія, яка судиться з Apple, вже отримала першу перемогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська компанія, яка судиться з Apple, вже отримала першу перемогу

Фондовий ринок
2098
Місяць тому український Kidslox і іспанська Qustodio подали скаргу на дії компанії Apple в Єврокомісію, звинувачуючи її в недобросовісній конкуренції. Розробники українського додатку батьківського контролю об’єднали навколо себе 17 інших подібних компаній і заявили, що мають технічну відповідь на занепокоєння Apple щодо конфіденційності користувачів (як причини погроз видалення з Apple Store). Компанії запропонували створення API із закликом до Apple: “Настав час думати насамперед про дітей”.
У відповідь на це компанія Apple дала задній хід і пішла на зустріч Kidslox та іншим додаткам батьківського контролю. Цього тижня корпорація заявила, що змінила правила перевірки додатків в App Store і дозволила використовувати ті технології, які були доступні ще рік тому.
“Це величезна перша перемога! Але це не кінець”, – говорить Віктор Євпак, лідер та СEO компанії Kidslox. Він додає що боротиметься і надалі.
За його словами, Apple не повинен мати ексклюзивне право на технічне вирішення проблеми екранної залежності: “Екранна залежність – це масштабна епідемія. Apple зловживає своїм домінуючим становищем і відслідковує час на екрані лише на своїх пристроях. Ми вважаємо, що Apple повинна дати “зелене світло” і дозволити це робити всім додаткам батьківського контролю завдяки прямому публічному API”, – каже Віктор Євпак.
Нагадаємо, що минулого місяця Kidslox подав позов у Єврокомісію на корпорацію Apple через монополізацію ринку. 11 червня власника Kidslox Віктора Євпака та представників іспанської компанії Qustodio як позивачів запросила Єврокомісія на чергове засідання комітету з антимонопольного права в Брюсселі.
18 компаній запропонували створення API із закликом до Apple: “Настав час думати насамперед про дітей”. API, на їхню думку, вирішить проблему і дозволить використовувати технологію Apple, щоб відстежувати час на екрані без втручання в конфіденційність.

Довідка Finance.ua:

  • Kidslox – це додаток батьківського контролю, який дозволяє обмежувати перебування дітей за смартфонами, планшетами та ін. гаджетами, щоб діти більше часу проводили з сім’єю. Вже більше року Apple воює з подібними додатками, відтоді як випустила свою вбудовану функцію контролю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас