RU
 

РФ вперше розгорнула ракетний комплекс в Арктиці

Корреспондент.net,  29 липня 2019, 15:36
0
607
РФ вперше розгорнула ракетний комплекс в Арктиці
Фото: wikimedia.org
ЗРПК Панцир-С1 на шасі КАМАЗ

В Арктиці розгорнуто перший російський дивізіон зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир-С.

На Північному флоті РФ в Арктиці в понеділок, 29 липня, заступив на бойове чергування перший дивізіон зенітного ракетно-гарматного комплексу (ЗРПК) Панцир-С. Про це йдеться в повідомленні прес-служби флоту.

"Перший в Кольському з'єднанні ППО Північного флоту дивізіон, оснащений ЗРПК Панцир-С, заступив на дослідне бойове чергування із захисту повітряного простору головної бази флоту", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що з урахуванням складного рельєфу місцевості на Кольському півострові, де дислоковані основні сили Північного флоту, Панцир-С є найбільш дієвою системою, що забезпечує протиповітряну оборону військових об'єктів і гарантоване ураження в тому числі малорозмірних повітряних цілей.

Комплекси Панцир-С надійшли на флот наприкінці 2019 року. Уточнюється, що більшість операторів комплексів, які заступили на дослідне бойове чергування, мають практичний досвід бойового застосування під час відряджень до Сирії.

Нагадаємо, в жовтні 2018 американський атомний авіаносець Гаррі Трумен вперше за останні 30 років перетнув Північне полярне коло і увійшов в Арктику.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияАрктикафлот
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі