07:20 28.08.2018

Архієпископу Клименту знову відмовили у помилуванні Сенцова

1 хв читати
Архієпископу Клименту знову відмовили у помилуванні Сенцова

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав чергову відмову російської влади розглянути клопотання про помилування Олега Сенцова, повідомила "Кримська правозахисна група" з посиланням на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу на особисте звернення архієпископа до президента РФ.

"У документі сказано, що для початку процедури помилування український політв'язень Олег Сенцов має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням у письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи, в якій він нині знаходиться", - йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи на сайті в понеділок.

Відзначається, що чиновники посилаються у відповіді на указ президента РФ №1500 від 28 грудня 2001 "Про комісії з питань помилування на територіях суб'єктів Російської Федерації".

"За підсумками розгляду (заяви, вироку і характеристик на ув'язненого - ред.) складається висновок про доцільність застосування помилування, який передається Губернатору Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновків Комісії приймає власне рішення і вносить подання Президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до даного засудженого", - йдеться в повідомленні.

Архієпископ Климент повідомив Кримській правозахисній групі, що він отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері О.Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА