17:56 28.04.2020

Жодні подання від прем'єра щодо кандидатури Саакашвілі не реєстрували - Мокан

2 хв читати
Жодні подання від прем'єра щодо кандидатури Саакашвілі не реєстрували - Мокан

У Верховній Раді не зареєстровано подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Мхеіла Саакашвілі на якусь посаду в українському уряді, повідомив народний депутат фракції "Слуга народу", представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

"Процедура досить проста і зрозуміла. Для того щоб Верховна Рада розглядала ту чи іншу кандидатуру на посаду, треба, по-перше, щоб посада така існувала в Кабміні, по-друге - подання прем'єр-міністра України. Станом на сьогодні жодних подань прем'єр-міністра щодо кандидатури Саакашвілі зареєстровано у Верховній Раді не було", - сказав Мокан в ефірі телеканалу "Наш" у вівторок.

Водночас, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про нібито відкликання відповідного подання Кабміну, він зазначив: "Не можна відкликати те, що не було зареєстровано і чого не було. Відповідно... Кабмін не відкликав Саакашвілі на цю посаду".

"Другий момент - станом на сьогодні жодні інші рішення стосовно Саакашвілі на рівні Кабінету Міністрів не ухвалювали. І третій пункт - на четвер попередньо заплановано позачергове засідання Верховної Ради України, нині триває збір підписів з боку народних депутатів щодо ініціації такого засідання. Так от, станом на зараз, знову-таки, на порядку денному, пропонованому для розгляду, немає кадрового питання, зокрема щодо Саакашвілі", - розповів парламентар.

На запитання про можливе призначення Саакашвілі на посаду радника глави Української держави, Мокан зазначив, що останніми днями чув "щонайменше чотири позиції, на яких теоретично хтось бачить Міхеіла Саакашвілі, - це стосувалося і виконавчої гілки влади, і Офісу президента, і радників", але він не має інформації про відповідні призначення.

"Щодо перспективи призначення його в Кабмін, у нас було предметне обговорення на засіданні фракції і зустріч із самим Саакашвілі, вона була досить тривалою. Так от, станом на той момент, як зустріч закінчилася, голоси у фракції ("Слуга народу" - ІФ) розділилися, і я думаю, що фракція на цьому етапі не одноголосна в плані перспективи призначення Саакашвілі на посаду віце-прем'єра в Кабмін", - розповів депутат.

При цьому у разі винесення цього питання до зали сам Мокан має намір утриматися під час голосування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА