Оренда квартир за рік подорожчала на 5,5%: ціни по регіонах України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда квартир за рік подорожчала на 5,5%: ціни по регіонах України (інфографіка)

Особисті фінанси
2890
Статистичне відомство оприлюднило дані про те, скільки в середньому платять українці за оренду житла в різних містах країни.
Про це повідомляється на сайті Держстату.
Як виявилося, середня плата по Україні за оренду 1-кімнатної квартири на місяць за рік зросла на 5,5% з 3 701 до 3903 гривень.
Найдорожчі і найдешевші міста для оренди:
  • за даними Держстату, на першому місці за вартістю оренди місто Київ – 7624 грн. Далі йдуть Одеська область (5029 гривень), Харківська (4862 гривні) і Львівська області (4776 гривень);
  • найдешевші квартири, згідно з даними, в Івано-Франківській області (2423 гривні), Сумській області (2215 гривень) і Луганській області (2173 гривні).
Оренда квартир за рік подорожчала на 5,5%: ціни по регіонах України (інфографіка)
Раніше аналітики підрахували, що найвигідніше співвідношення вартості найму житла до зарплати в Кропивницькому. Там сім’я з 2-х осіб, які працюють, із середньостатистичною зарплатою витратить на оренду 27,5% від свого місячного доходу.

Довідка Finance.ua:

  • Здача квартир (кімнат) в оренду наразі є одним з найбільш поширених, зручних і вигідних способів отримання додаткового доходу. Як правильно розрахувати вартість оренди житла і які податки доведеться за це сплатити – читайте за посиланням.
  • До речі, в Україні нардепи на чолі зі “Слугою народу” Дмитром Наталухою пропонують запровадити нові правила на ринку оренди нерухомості.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог. 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас