20:32 08.08.2018

Замах на Гандзюк було скоєно на замовлення правоохоронців і чиновників, за сприяння сепаратистських організацій - Луценко

3 хв читати

Кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство в.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радниці мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк 7 серпня прокуратура Херсонської області передала до Головного слідчого управління Служби безпеки України (ГСУ СБУ), повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
Відповідну інформацію генпрокурор розмістив у середу ввечері в коментарі до свого повідомлення від 3 серпня на Facebook.
Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".
Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк в її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.
Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".
Поліція надала їй охорону в лікувальному закладі, в якому постраждала перебуває.
Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що К.Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством, зокрема, надати відому їй інформацію, що допоможе розкрити злочин.
3 серпня генпрокурор повідомив, що розслідувати напад на К.Гандзюк буде СБУ.
Того ж дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк.
6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 року народження, уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка", а також за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного зі злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб".
Херсонський міський суд 6 серпня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці підозрюваному у замаху на вбивство К.Гандзюк.
7 серпня голова Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі.
8 серпня В.Аброськін повідомив, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу, "знайдено і вилучено понад 530 пляшок із цим розчином", також встановлено і допитано чоловіка, який реалізував кислоту.
Він зазначив, що є якісне фото зображення людини, яка придбала розчин - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв". Наразі вживаються заходи зі встановлення його особи. Зважаючи на це В.Аброськін звертається до громадян із проханням про допомогу у встановленні особи.
Експерти вже визначили, що щільність розчину сірчаної кислоти, виявленої на одязі чиновниці, удвічі більше щільності речовини, що використовується в автомобільних акумуляторних батареях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру в державній зраді дружині ексдепутата Маркова - співвласниці російської ІТ-компанії

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА