Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: необхідно створити міжнародну комісію, щоб зупинити екологічну катастрофу в Криму


Жителі Армянська рятуються від хімічного забруднення
Жителі Армянська рятуються від хімічного забруднення

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності створення міжнародної комісії, щоб зупинити екологічну катастрофу у тимчасово окупованому Криму. Про це він сказав під час засідання Ради нацбезпеки та оборони.

«Необхідно створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, яка безпосередньо впливає на Україну і відбувається на окупованій території, знайти її причини. Тим більше, що за версією із надійних джерел, які я маю у своєму розпорядженні, – це наслідки відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнації екологічно-захисних механізмів», – заявив Порошенко.

Президент також доручив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману підготувати умови для оздоровлення дітей з Армянська у Херсонській області.

У ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Жителі кримського міста Армянськ продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, в зв’язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

XS
SM
MD
LG