20:19 27.08.2020

МХП підписав Меморандум про партнерство з ГС "Органічна Україна"

3 хв читати
МХП підписав Меморандум про партнерство з ГС "Органічна Україна"

Меморандум про партнерство агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) з ГС "Органічна Україна", підписаний в Києві в четвер, закріплює наміри сторін з відновлення родючості українських ґрунтів, забезпечення споживачів органічною продукцією і впровадження концепції сталого виробництва та сталого споживання на базі міжнародних екологічних вимог і стандартів.

"Я завжди був дуже індустріальний ... У мене страшний був скептицизм (про біологічно активні речовини замість добрив - ІФ). Зараз наші експерименти показали, що ні, таки можна зробити правильне якісне виробництво на основі не хімії, а на базі органіки", - сказав глава правління МХП Юрій Косюк на прес-конференції під час підписання меморандуму.

За його словами, представлені компанією Ipsos для МХП дані дослідження споживачів віком 18-30 років показали, що це покоління "більш просунуте еко- і біо-", а в Україні це виражено ще більше, ніж у багатьох інших більш багатих країнах.

"Я гордий, що ми можемо бути піонерами в цьому тренді", - зазначив Косюк, додавши, що сам уже пересів на електроавтомобіль Tesla, а всі інші його машини стоять.

Заступник голови правління МХП Олександр Домбровський зазначив, що з 1990 року внесення органічних добрив в Україні впало в 22 рази, і ця тенденція триває, тоді як внесення мінеральних добрив після спаду вже виросло на 50%.

За його словами, відбулися кардинальні зміни в українському тваринництві, де всі його підгалузі дуже сильно впали, крім птахівництва, в якому левову частку займає МХП. Це дає можливість МХП повертати цю органіку для відновлення родючості земельного банку, де працює холдинг, зазначив Домбровський.

Він повідомив, що компанія активно веде дослідження внесення органіки. Зокрема, останні досліди обробки рідким дігестатом з біогазового комплексу МХП ділянки у Вінницькій області показали зростання врожайності озимої пшениці на 22% у порівнянні з мінеральними добривами, а також дозволили підвищити клас врожаю з 4-го до 3-го.

Домбровський додав, що в Ладижині МХП разом із фермерами веде проект "органічний гектар", у рамках якого надає добрива замість соломи для свого біогазового комплексу.

Заступник голови правління наголосив, що МХП вибудував модель циркулярної економіки, яка закладена в основу плану Green Deal ЄС, і ефективно використовує органічні відходи, що утворюються в процесі діяльності підприємств групи МХП, для виробництва "зеленої" енергії і органічних добрив, які використовуються як для відновлення земельних угідь МХП, так і сусідніх фермерів.

На думку Косюка, органічний сектор сільського господарства в Україні має значні можливості для подальшого зростання, особливо завдяки географічній близькості до зростаючих органічних ринків ЄС, а також за рахунок значного нереалізованого потенціалу внутрішнього органічного ринку.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. У лютому 2019 року агрохолдинг завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Чистий прибуток МХП у 2019 році зріс у 1,7 раза в порівнянні з 2018 роком - до $ 215 млн, виручка збільшилася на 32% - до $ 2,06 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабної війни Україна залучила понад $85 млрд зовнішнього фінансування - Шмигаль

Південна Корея надасть підтримку напівпровідниковій галузі на $19 млрд

Держенергоефективності планує створити спеціалізований інвестфонд із юрисдикцією в Люксембурзі

Польський держбанк BGK почне надавати гарантії за кредитами для інвестпроєктів в Україні в III кв.-2024

Австрія виділяє EUR500 млн на страхування експорту та інвестицій в Україну через OeKB на п’ять років

Arricano інвестувала в ТРК Lukianivka вже $84 млн

Arricano інвестував у відновлення ТРК "Сонячна Галерея" 17,5 млн грн

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА