19:24 10.03.2020

Прокуратура розслідує факт обстрілу бойовиками "ДНР" санітарного автомобіля ЗСУ на Донеччині як порушення законів та звичаїв війни

1 хв читати
Прокуратура розслідує факт обстрілу бойовиками "ДНР" санітарного автомобіля ЗСУ на Донеччині як порушення законів та звичаїв війни

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування за фактом обстрілу санітарного автомобіля Збройних сил України членами терористичної організації "ДНР" у понеділок, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 9 березня 2020 року, приблизно о 12:50, у районі с. Гнутового Донецької області бойовики з безпілотного літального апарата скинули дві гранати на санітарний автомобіль 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ "Едельвейс", який мав знаки розрізнення, а саме зображення червоного хреста на даху. Внаслідок ворожої атаки автомобіль зазнав пошкоджень", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області у вівторок.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

"Зазначені дії є грубим порушенням положень Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях від 12.08.1949 та Додаткового протоколу від 08.06.1977 (Протокол І)", - додали у прокуратурі.

Відповідно до зведення прес-центру Операції об'єднаних сил за 9 березня, унаслідок обстрілу зазначеного санітарного автомобіля українські військовослужбовці не постраждали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА