ua en ru

Землетрус в Японії: кількість загиблих зросла до 8

Землетрус в Японії: кількість загиблих зросла до 8 Фото: землетрус в Японії (twitter.comPDChina)

Внаслідок землетрусу близько 40 людей вважаться зниклими безвісті

У четвер, 6 вересня, у Японії після землетрусу магнітудою 6,7 на острові Хоккайдо загинули щонайменше 8 людей та близько 40 вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє BBC, посилаючись на місцеві змі.

Як зазначає видання, через землетрус сталися сходження зсувів у трьох районах острова, а також обвалення декількох будинків. Пошкоджені дороги.

Також землетрус став причиною відключення зовнішнього живлення на АЕС "Томарі". Крім цього, без світла залишається близько 3 мільйоні будинків через відключення всіх чотирьох теплоелектростанцій на острові.

Раніше повідомлялось, що в Японії після потужного землетрусу на острові Хоккайдо сталось 23 повторних підземних поштовхи магнітудою до 5,5 балів. У результаті події одна людина загинула, ще постраждало 110, а 20 чоловік числиться зниклими без вісти.

Нагадаємо, раніше в Японії сталося два землетруси. Епіцентр першого поштовху магнітудою 6,6 бала залягав на глибині 31 км і знаходився в 66 кілометрах від найбільшого міста на острові - Саппоро, такі поштовхи сталися через 13 хвилин, їх магнітуда склала 5,3 бали.