14:39 28.03.2018

Держкомтелерадіо заявляє про реформування майже 26% державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

2 хв читати
Держкомтелерадіо заявляє про реформування майже 26% державних і комунальних друкованих засобів масової інформації

 В Україні станом на 27 березня 2018 року реформовано 187 державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, що становить 25,76% загальної кількості таких видань, повідомив Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

"Хоча реформування друкованих ЗМІ має бути завершено до 31 грудня 2018 року, переважна їх більшість досі поза процесом. Станом на 27 березня 2018 реформовано 187 друкованих ЗМІ та редакцій, з них 10 державних і 177 комунальних", - процитовано в повідомленні Держкомтелерадіо слова його голови Олега Наливайка.

У комітеті зазначили, що із зазначених 187 видань, 153 - це редакції-учасники першого етапу реформування.

"Тому роботу треба визнати недостатньою - і Держкомтелерадіо, і колег із Верховної Ради, і абсолютно всієї регіональної влади, оскільки показник 187 на третьому році реформи - безумовно, не позитивний", - наголошує О. Наливайко.

За його словами, основною причиною повільного процесу роздержавлення є перешкоджання процесу реформування засновниками комунальних засобів масової інформації та редакцій.

"Місцева влада зволікає з ухваленням відповідних рішень, що призводить до порушення прав трудових колективів. Водночас і самі редакції нерідко затягують із наданням документів на перереєстрацію, сподіваючись на відстрочку реформи", - наголошується в повідомленні.

Керівник відомства також зазначив, що Держкомтелерадіо наполягатиме на тому, щоб кожне реформоване видання отримало фінансову підтримку в розмірі 100 тис. грн на кожну редакцію.

Раніше, у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" у Держкомтелерадіо повідомили, що станом на кінець січня поточного року в Україні зареєстровано загалом 726 державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, з них 84 державних і 642 комунальних.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон України, що передбачає поступове роздержавлення державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, згідно з яким реформування здійснюється в два етапи: перший - протягом одного року з дня набуття чинності цим законом і другий - протягом наступних двох років.

На першому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій згідно з переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України. На другому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, не реформованих на першому етапі. У законі визначено, що трудовий колектив редакції має пріоритетне право на визначення способу реформування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА