08:10 15.04.2018

США, Франція і Велика Британія розповсюдили свій проект резолюції по Сирії

2 хв читати
США, Франція і Велика Британія розповсюдили свій проект резолюції по Сирії

США, Франція і Велика Британія розповсюдили свій варіант проекту резолюції РБ ООН за підсумками операції в Сирії через кілька годин після того, як Рада безпеки відхилила документ, запропонований Росією, повідомляє в неділю телеканал Sky News.

У проекті, запропонованому союзниками, засуджується застосування хімічної зброї в Сирії, при цьому окремо обговорено інцидент в Думі, який став приводом для ракетної атаки США, Великої Британії і Франції.

Пропонується створити незалежний механізм для розслідування подібних випадків. ОЗХЗ наказано протягом 30 днів представити свої висновки про те, чи дійсно Сирія знищила свої запаси хімічної зброї.

Крім того, проект вимагає забезпечити доступ для гуманітарних конвоїв в усі райони Сирії, а також виконання резолюції про припинення вогню, яка була прийнята ще в лютому, але досі не реалізована.

Відхилений раніше російський проект резолюції пропонував засудити атаку союзників на Сирію, звинувачував їх у порушенні міжнародного права і статуту ООН.

У ніч на суботу США, Велика Британія і Франція завдали ударів по об'єктах, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї. У Генштабі ЗС РФ повідомили, що війська коаліції випустили 103 ракети, сирійські ППО перехопили 71 з них. За даними Міноборони РФ, унаслідок ударів загиблих немає. Жодна з ракет, які випустили США і їх союзники, не потрапила в зону відповідальності сил протиповітряної оборони російського угруповання в Сирії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА