Китай зобов'яже технологічні компанії надавати дані про кредити їхніх клієнтів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай зобов'яже технологічні компанії надавати дані про кредити їхніх клієнтів - ЗМІ

Світ
238
Влада КНР має намір змусити ряд китайських технологічних компаній, включаючи Ant Group, Tencent і JD.com, надавати дані про видані своїм клієнтам кредити.
Про це в понеділок повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела.
За їхніми даними, ці заходи планують прийняти для запобігання надмірного обсягу запозичень і випадків шахрайства. Дані про позикові кошти надаватимуть державним кредитним агентствам. Ant Group і Tencent відмовилися надавати агентству коментарі, JD.com і Народний банк Китаю (ЦБ) поки не прокоментували цю інформацію.
Фінансово-технологічна компанія Ant Group, телекомунікаційний гігант Tencent і платформа для інтернет-торгівлі JD.com мають фінансові сервіси, що надають своїм клієнтам послуги кредитування.
В останні місяці влада Китаю посилила контроль за ринком і фінансовою сферою. У грудні 2020 року Головне державне управління по регулюванню ринку КНР оштрафувало три китайські платформи для електронної торгівлі — Tmall, JD.com і Vipshop — через “неналежну цінову поведінку” під час розпродажів з нагоди так званого Дня холостяка (11 листопада). Також регулятор оштрафував минулого місяця платформу для інтернет-торгівлі Alibaba і компанію Tencent за порушення правил інформування про укладення угод. Крім того, управління приступило до розслідування в Alibaba в зв’язку з підозрою в порушенні нею антимонопольного законодавства.
На початку листопада Шанхайська фондова біржа прийняла рішення відкласти лістинг Ant Group через серйозні зміни в регулятивному середовищі фінтеху, що виявлено в ході консультацій компанії з наглядовими відомствами КНР. Це спричинило скасування первинного публічного розміщення акцій і у Гонконзі. Цей лістинг обіцяв стати найбільшим в світі і залучити як мінімум 34,5 млрд доларів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас