Вибори
14:13 30.01.2019

Вілкул розповів, що зробить за перші 100 днів на посаді президента

2 хв читати
Вілкул розповів, що зробить за перші 100 днів на посаді президента

Першим завданням нового президента має стати встановлення миру і швидке перезавантаження мирного процесу, заявив заступник голови "Опозиційного блоку", народний депутат Олександр Вілкул.

"Я гарантую, що вже в перший день-два припинять стріляти і перестануть гинути люди", - сказав політик в ефірі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

На думку О.Вілкула, встановлення стійкого миру можливе за 6-8 місяців. Для цього він пропонує провести прямі переговори між США і Росією, щоб забезпечити прийняття резолюції Ради безпеки ООН.

Наступний крок - введення миротворчого контингенту, "без якого не обійтися". Миротворці будуть запрошені з традиційно дружніх до України країн (Білорусь, Азербайджан, Казахстан), а також нейтральних держав (Фінляндія, Австрія, Швеція).

На Донбасі почне працювати тимчасова адміністрація під егідою ООН, потім будуть проведені вибори за українським законодавством. Водночас Київ повинен прийняти закони в логіці Мінських угод. І, нарешті, завершенням мирного процесу стане повна реінтеграція Донбасу.

"Весь цей шлях за сто днів не пройдемо, але за півроку подолаємо", - вважає політик.

Крім цього, О.Вілкул обіцяє відновити зв'язки з Кримом, який є невід'ємною частиною України і в якому проживає два мільйони громадян України.

"За місяць дам і воду, і відновлю економічні відносини з Кримом. І українці отримають підтримку в українському Криму. Перші сто днів після обрання нового президента також повинні бути витрачені на якісний стрибок в економічному зростанні", - зазначив Олександр Вілкул.

Він також виступає за введення страхової медицини. "Це буде повністю реалізовано протягом першого півріччя після виборів, але в перші три місяці ми вже почнемо", - зазначив опозиціонер.

Також будуть розпочаті реформи в освіті. Серед обов'язкових кроків, зазначив нардеп, - введення державного контролю за цінами на соціально значущі продукти харчування та приведення тарифів до обґрунтованого рівня.

"Державне підприємство "Укргазвидобування" видобуває достатньо газу, щоб забезпечити населення і нашу комунальну сферу. Його собівартість - 2 тис. грн. за тис. кубометрів, а продають нам - по 8550 грн. Чому не знизити ціни в два рази? Ще й залишиться на розвиток і буріння нових свердловин", - наполягає політик.

За його словами, "не повинна працююча сім'я платити за комуналку більше 15% сімейного доходу". Виконання всієї програми О.Вілкул оцінює в півроку, "але за три місяці люди вже побачать конкретний результат і відчують, що у них підвищилася купівельна спроможність, тому почала працювати економіка, тому що контролюються ціни і знизилися комунальні тарифи".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА