10:55 18.04.2019

Правоохоронці затримали членів злочинної групи, які ошукали під приводом продажу автомобілів понад 200 українців

2 хв читати
Правоохоронці затримали членів злочинної групи, які ошукали під приводом продажу автомобілів понад 200 українців

Київська прокуратура разом із поліцією затримала учасників злочинної групи, які під приводом продажу автомобілів заволоділи коштами понад 200 громадян у кількох регіонах України

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури міста Києва, припинено діяльність організованої злочинної групи, учасники якої під приводом продажу неіснуючих автомобілів і сільськогосподарської техніки заволоділи коштами громадян на суму майже 7 млн грн.

Злочинна група діяла на території Києва, Запорізької та Миколаївської областей.

Організатором є 33-річна уродженка Миколаївщини, яка залучила до протиправної діяльності близько десятьох осіб. Для реалізації злочинної схеми зловмисниця знімала офісні приміщення і створила низку фіктивних підприємств.

Згідно з розподілом ролей учасники групи розміщували на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж транспортних засобів за цінами, нижчими від середньоринкових.

Потенційних клієнтів, які приходили до офісу, менеджери схиляли до укладення договору купівлі-продажу транспортного засобу з обов'язковою передоплатою в розмірі від 30% до 50% від його вартості. Однак, отримавши від потерпілих кошти, працівники офісу відволікали їхню увагу та надавали на підпис інший договір, який узагалі не стосувався цієї угоди. Лише згодом, ознайомившись із документами, потерпілі дізнавалися, що оплатили тільки послуги цього товариства або взяли в них кредит на суму до 600 тис. грн.

З жовтня 2017 р. по квітень 2019 р. учасники злочинної групи обдурили щонайменше 200 громадян на території зазначених регіонів і заволоділи їхніми коштами на суму 7 млн грн.

У рамках розслідування в Києві, Запоріжжі та в Миколаївській області проведено обшуки.

У четвер п'ятьом учасникам групи, зокрема жінці-організатору, повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства у складі організованої злочинної групи. Двом особам повідомлено про підозру заочно.

Наразі готується клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА